glen-matlock-is-fired-by-the-pistols-1525466001-cover
U VAZDUHU · urban flash

Zamislite da ste postali član benda. Posle mukotrpnog vežbanja instrumenta konačno ste pronašli ljude sa kojima ćete svirati, odlučili ste se za mesto na kojem ćete vežbati i izabrali ste pesme koje ćete izvoditi. Nakon nekoliko meseci proba, počeli ste da nastupate u klubovima, postoji želja publike da čuje vaše nove pesme, a i magazini su krenuli da se interesuju za vaš rad. Deluje da će bend imati svetlu budućnost, ali onda iznenada… saznajete da ste izbačeni iz grupe!

Možda ste propustili previše proba ili možda drugi članovi grupe ne vole kako se ponašate. Na kraju krajeva, možda su pronašli boljeg muzičara od vas. Kako god bilo, više niste dobrodošli u bendu i ostaje vam samo da krenete svojim putem i potražite sreću sa drugim ljudima. Naravno, kao za inat vaš bivši bend za šest meseci postaje veliki hit u svetu muzike i vi puni mučnine morate da gledate kako dominiraju top listama, rasprodaju koncerte i dostižu visine muzičke industrije o kojima ste vi sanjali.

Ovakav scenario vam verovatno zvuči kao noćna mora, ali on se stvarno dešava. Samo pitajte sledeće zaboravljene muzičare…

Pit Best (The Beatles)

Pit Best, poznatiji kao „peti Bitl“, je bio prvi bubnjar Bitlsa koji se bendu priključio 1960. godine. Dve godine kasnije, međutim, novi producent benda, Džordž Martin, je njegovu veštinu sviranja instrumenta okarakterisao kao nezadovoljavajuću pa je doneta odluka da bude izbačen iz grupe. Fanovi grupe su bili prilično besni na ovu odluku. Jedan od njih je čak napao Džordža Harisona ispred kluba u Liverpulu. Paradoksalno, Bestov naslednik, Ringo Star, je i sam bio prilično daleko od muzičkog virtuoza.

Trejsi Gans (Guns N’ Roses)

Možda ste već pretpostavljali da drugi deo imena grupe Guns N’ Roses aludira na prezime pevača i frontmenta benda, Eksl Rouza. Ono što je manje poznato je da se i prvi deo imena ovih legendi roka odnosi na nekog. U pitanju je gitarista Trejsi Gans koji je svoju muzičku saradnju sa Ekslom započeo sredinom ’80-ih. Trejsi je u to vreme bio član benda L.A. Guns kome se ubrzo pridružio Eksl Rouz, tadašnji pevač lokalne grupe Hollywood Rose. Bend je ubrzo promenio ime u Guns N’ Roses, ali je nakon osam meseci sviranja došlo do velike svađe između Trejsija i Eksla oko prilično nebitne stvari. Naime, Trejsiju je strašno smetalo što se ime Mišel Jang, inače Slešove prijateljice iz detinjstva, našlo na spisku za koncert. Nekoliko nedelja kasnije, on je i zvanično napustio grupu. Ko ga je zamenio na mestu gitariste? Pa, Sleš naravno.

Džejson Evermen (Nirvana i Soundgarden)

Džejsonu Evermenu je pošlo za rukom da bude izbačen iz čak dva benda koja će postati najpopularnije rok grupe svog vremena. Kao momak ne preteranog srećnog detinjstva, Džejson je u mladosti utehu pronašao u pank muzici. Sa 22 godine je imao sreću da se kao gitarista pridruži bendu Nirvana, koji je u to vreme upravo radio na prvencu Bleach. Turneja sa grupom, međutim, nije ostavila dobre posledica na Džejsonovu psihu. S druge strane, i članovi benda nisu imali strpljenja za njegove promene raspoloženja pa su ubrzo prekinuli saradnju sa mladim gitaristom. Džejsonu je mnogo više prijalo naredno iskustvo sa grupom Soundgarden, ali je i u tom bendu dobio otkaz iz praktično istih razloga. Svoju sreću je, na kraju, pronašao u specijalnim jedinicama vojske SAD.

Glen Metlok (Sex Pistols)

Kada je upoznao Stiva Džonsa i Pola Kuka 1974, Glen Metlok je još uvek radio u prodavnici odeće. Već naredne godine njih trojica i pevač Džon Lajdon su odlučili da oforme bend Sex Pistols. 1977. bend je počeo sa snimanjem svog legendarnog albuma Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols, ali basista nije dočekao njegov izlazak pošto je odlučeno da napusti grupu. I danas postoje kontroverze oko pravih razloga njegovog odlaska. I dok je tadašnji menadžer grupe, Malkolm Meklaren, tvrdio da je to zbog toga što je „Glen voleo Bitlse“, bivši basista je izjavio da mu je bila muka zbog svega i da je otišao svojevoljno. Glen nije svirao na čuvenom albumu, ali je potpisan kao koautor 10 od 12 pesama na njemu. Na njegovo mesto u bendu je došao Sid Višos.

scientists-define-the-five-types-of-flirting-978x512 5 vrsta flerta: Na koji najčešće padate? Untitled collage Poštanski sandučići kakve još niste videli Cosplay Sjajan cosplay koji će vas naterati da pogledate dvaput BASIC INSTINCT Naučnici potvrdili: Ljubav na prvi pogled je znak požude ·