Rolling Stones SUMO
KULTURA · knjige

Čuvena rock n’roll četvorka slavi 50 godina postojanja velikom svetskom turnejom koja traje skoro dve godine. Ovaj jubilej biće obeležen i ekskluzivnom knjigom koju će objaviti izdavačka kuća Taschen.

U pitanju je takozvano SUMO izdanje, čije dimenzije su 50 x 50 centimetara, a na 518 strana nalaze se fotografije autora kao što su David Bailey, Peter Beard, Bob Bonis, Annie Leibovitz, Gered Mankowitz, Helmut Newton. Predgovor knjizi je pisao bivši američki predsednik Bill Clinton. Izdanje za kolekcionare košta 5000 dolara, a prvih 1150 kupaca dobiće primerke sa potpisima Jaggera, Richards, Wattsa i Wooda.

Takođe, pojaviće se i šest ekskluzivnih Art primeraka knjige po ceni od 10.000 dolara, uz koje dolazi i jedna fotografija nekog od autora. Izdanje sa fotografijom Davida Baileya, koja se nalazi na omotu albuma Goat’s Head Soup, već je rasprodato, iako je koštalo 12.500 funti.

Knjiga će se pojaviti u prodaji u decembru, ali se očekuje da će ceo tiraž biti rasprodat unapred.

Prelistajte Rolling Stones SUMO knjigu u našoj galeriji:

Rolling Stones SUMOOtvori galeriju
Knjige koje će izmamiti suze Knjige koje će vam izmamiti suze Tomas Ligoti "Nedovršeni posao" Najbolja čuvana tajna savremenog horora konačno na srpskom Omoti knjiga Najsimpatičnije korice knjiga Sajam knjiga - preporuke za čitanje Sajam knjiga: Preporuke na brzom premotavanju (2)