Film "The Philadelphia Story"
KULTURA · film/TV

Dan zaljubljenih je iza nas ali to nije razlog da ljubav ne bude ponovo tema. Ako malo razmislite, svi oni koji su bojkotovali Dan zaljubljenih su zapravo bili u pravu, a njihova teza da svakoga dana treba slaviti ljubav ima smisla. U duhu (popularne) filozofije, čini se da jedina istina koja ostaje jeste ta da ljubav može da spasi svet. I ništa drugo.

Ostavite po strani sve one ironične, one koji tvrde da ljubav nema šanse u ovom svetu, da je sve proračunato i da interesi hlade i najvrelija srca. Ako ste od onih kojima su ćebe i TV najbolji prijatelji, posebno vikendom, a ne gadite se da pustite suzu na dobar ljubavni film, evo nekih predloga šta da gledate.

1. My Beautiful Laundrette (1985)
Kako je to bilo slaviti gej ljubav, multikulturalizam i razne druge stvari koje bi mogle konzervativcima zadati glavobolju, pogledajte u ovom filmu čija se radnja dešava za vreme vlasti Margaret Tačer. Možda je svet na sličnom mestu i dalje?

2. It Happened One Night (1934)
Ako vam se ide na romantično putovanje u prošlost u kojem vaši vodiči mogu biti Claudette Colbert i Clark Gable, i da na takvom putovanju zaviritie kako je to bilo pre 7 decenija u Americi, onda je ovo film za vas.

3. His Girl Friday (1940)
Novinarska redakcija, zavrzlame između bivših supružnika, hemija među kolegama, i harizmatični Cary Grant. Ovako može da se piše savršen vikend, zar ne?

4. The Philadelphia Story (1940)
Katharine Hepburn i ponovo Cary Grant u svojevrsnom ljubavnom trouglu u pametnom, sofisticiranom i duhovitom filmu. Pa, ako vam je muka od trenutne ljubavne filmske ponude, uputite se u jednu crno-belu avanturu.

5. Roman Holiday (1953)
Ako niste gledali ovaj klasik, što pre ispravite tu nepravdu koju ste učinili sebi. Šta se dešava kada su u Rimu Audrey Hepburn i Gregory Peck, ima li takva priča sladunjav filmski kraj?

6. The 40 Year Old Virgin (2005)
Ako vam crno-beli Holivud nije drag, onda pogledajte ovaj film koji daje moderne poglede na seksualne politike, iz jedinstvenog ugla nekog bez ikakvog seksualnog iskustva.

paterson-1479921724 Džarmušov „Paterson“ na FEST-u Arnold Švarceneger "Aftermath" „Aftermath“: Da li je to Schwarzenegger smekšao (pod stare dane)? Pickbox_konkurs Gledaj seriju, napiši recenziju i zaradi BORG_STILLS_2016-8 „Borg i McEnroe“ stižu u bioskope · · ·