mzv
U VAZDUHU · urban flash

Za raznorazne inovacije koje se tiču kuvanja ili ga olakšavaju ste već toliko puta čuli i verovatno ste upoznati sa različitim načinima pripremanja hrane. Ali, sada postoji nešto novo. Iftach Gazit, student iz Tel Aviva stvorio je jedinstvene kese za hranu koje se ne stavljaju u rernu ili u lonac, već u mašinu za veš!

Da, pročitali ste istinu. Vakumirane kese Sous La Vie su napravljene od vodootpornog materijala, a inspiracija je bila francuski izraz sous-vide što znači kuvanje u vakumu. Kada se kuva na ovaj način, temperatura je stabilna i hrana se bolje spremi. Biftek, na primer, bude spolja pečen a unutra krvav. A u mašini za veš, sada s ovim novim izumom, možete lako pripremiti ribu na primer…

Potrebno je samo da jelo stavite u Sous La Vie kesu zajedno sa prljavim vešom i sačekate da mašina završi pranje. Izvadite i čist veš i ručak. Ukoliko kuvate meso, uključite sintetiku i duže pranje. Ako kuvate povrće, hrana mora biti prana na kraćem programu, recimo za pamuk. Ne znamo da li je centrifuga deo ovog kuvanja, ali znamo da je bilo samo pitanje vremena kada će se neko setiti da proba da skuva nešto u mašini za veš.

I da, kako ne biste pogrešili program, na kesama piše tačno koja hrana se kuva na kojoj temperaturi. Kao što i na odeći postoji upustvo za pranje. Da li verujete? Budućnost je počela!

10-uses-for-coca-cola-not-drinking-it_cover Coca-Cola: 7 alternativnih upotreba poznatog gaziranog napitka funny-wholesome-animal-memes-18-58f08f1905693__700_cover Slike ovih slatkih životinja će vam ulepšati dan bored.001_cover Kako se osloboditi dosade na poslu 8-1_cover Kakve se to priče kriju iza 5 poznatih pesama · ·