Ručno oslikane ploče
KULTURA · art

Umesto tipičnih artefakata koje poseduje svaki ljubitelj muzike i kolekcionar, Daniel Edlen je i umetnik koji će rado pomoći onima koji bez klasičnog roka, fanka ili soula ne mogu da žive.

Legendarni albumi slavnih muzičara ponekad jednostavno nisu dovoljni, pa je sam Edlen odlučio da potencijalno oštećene ploče koje bi završavale na gomilama u okviru audio biblioteke u njegovom rodnom gradu pametno reciklira.

Umetnik Daniel Edlen rođen je u Kaliforniji i čitavog života se veoma intenzivno interesuje za muziku. Zahvaljujući velikoj kolekciji ploča koje su oštećene i nisu sasvim ispravne za puštanje na gramofonu, a koje su mu prijatelji i poznanici donirali, rešio je da napravi zanimljivu recikliranu umetnost.

Ploče bi koristio kao platno i na konkretnim vinilima ručno bi iscrtavao portrete autora baš tih albuma o kojima je nekada slušao neverovatne priče. Poznati bendovi i muzičari uskoro su se nalazili na njegovim pločama koje iako više nisu svirale nisu bile za „staro gvožđe“… Kao volonter, Edlen je radio i u lokalnoj audio biblioteci odakle je dobio mnogo starih ploča na poklon, pa je njegova ideja da se one sačuvaju na način koji bi im udahnuo novi život, prošla kao zapažena i čak pohvaljena od mnogih koji već znaju ili se po prvi put susreću sa njegovim radom!

Aretha FranklinOtvori galeriju
Tetvaže inspirisane klasičnim delima Kad klasična umetnost inspiriše tetovaže cover1 Dom omladine u martu: Izložbe „Priča o Buldožeru‟ i „Liquid Light‟ Danja Tekic, Struktura III - 1 Dve izložbe u Galeriji Remont Diznijevi junaci i umetnost Umetničke slike inspirisane poznatim Diznijevim junacima · · ·