rusija
KULTURA · fotografija

Fotograf Alexander Petrosyan je proveo godine otkrivajući i dokumentujući razne slojeve slavnog Sankt Peterburga. Njegova kolekcija fotografija je i u pogledu kvaliteta i kvantiteta divna, ali istovremeno i groteskna. Bukvalno možemo reći da su to fotografije „bez filtera“. A takve nećemo naći na razglednicama i drugim turističkim prospektima.

Alexander Petrosyan je svoj prvi foto-aparat dobio sa 12 godina. A 2000. godine je postao profesionalni fotograf. Njegova najveća inspiracija jesu ulice Sankt Peterburga gde živi od detinjstva. Sam kaže da zna svaki kutak grada, da zna njegovu istoriju. Tvrdi da je Sankt Peterburg čitav njegov svet.

Ovaj umetnik fotografijama želi da prenese određenu ideju, energiju, tako da oni koji ih gledaju osete ono što je on fotografisao. Kao da su bili tu i videli istu stvar. I još dodaje da želi da svi, i oni koji nikada nisu bili u Rusiji osete njenu energiju preko njegovih fotografija. Šta je to drugačije na ovim fotografijama, proverite u našoj galeriji.

Foto: Alexander PetrosyanOtvori galeriju
Pre i posle koncerta Šta se njima dogodilo? lutke Sense of Guilt: Erotske fotografije na kojima su plastične lutke žene Women’s Work: Žene u „muškim“ zanimanjima Romeo Ibrisevic-Odbrana Mosta mladosti Izložba ratnih fotografija „Lekcije iz ’91.“ · ·