Ruske zatvorske tetovaže
fotografija

Tokom komunističkog perioda, zatvorenici u Sovjetskom savezu koristili su tetovaže kako bi izneli činjenice o svom identitetu, krivičnom delu i sklonostima.

Od sredine šezdesetih pa do ranih osamdesetih, Arkadij Bronikov je radio kao kriminološki ekspert u Ministarstvu unutrašnjih poslova i često je obilazio zatvore na Uralu i u Sibiru. Bronikov je fotografisao zatvorenike, njihove tetovaže i razgovarao sa njima. Ubrzo je shvatio da određeni znakovi nisu nacrtani slučajno na telu zatvorenika: crtež crkve znači da je u pitanju krađa, a broj kupola predstavlja broj presuda zatvorenika, zmija oko vrata znači da je zatvorenik zavistan od droge… Njegova arhiva obuhvata preko 900 fotografija, od kojih su neke korišćene da bi se identifikovali prestupnici i lakše rešili slučajevi.

Ruske zatvorske tetovaže dekodiraneOtvori galeriju

Izložba Russian Criminal Tattoo Police Files, koja obuhvata fotografije i tekstove koje je pisao Bronikov, nedavno je otvorena u galeriji Grimaldi Gavin u Londonu.

Bliznakinje sa Islanda Bliznakinje sa Islanda Bajka na ruski način Bajka na ruski način Foto takmičenje Wildlife Najbolje fotografije divlje prirode za 2014. Intimni portreti muzičara Tom Oldham: Intimni portreti muzičara iza bine