uz
U VAZDUHU · urban flash

Terapeuti koji se bave vezama došli su do nekoliko zaključaka koji objašnjavaju šta sve može da ukaže na to da će se vaš brak/veza raspasti. Možda vi mislite da su to neke bezopasne navike, ali terapeuti tvrde drugačije…

Mnogo malih stvari koje ljudi rade mogu indicirati ozbiljne probleme u brakovima. Naravo, ovo ne znači da vas nužno čeka razvod, već samo da pripazite na to šta radite. Ako ogovarate jedno drugo, pazite se. Čak i ako ste u uskom krugu prijatelja, ne govorite loše konstantno o svojm supružniku/supružnici. To pokazuje nedostatak poštovanja. I da vas uvuku u priču rečima: „Ma, moj muž je još gori, slušaj“, nemojte to dopuštati. Takođe, nikada se ne fokusirajte na ono šta vaš suprug/supruga radi loše. Svako ima nešto što ne ume, ma koliko vama apsurdno to izgledalo ili zvučalo, možda je osobi sa kojom ste baš to problem. Ako stalno prebacujete šta sve ne valja, velika je šansa da se vaša veza raspadne.

Svađe su sastavni deo braka/veze. Ali, nikada, nikada ne dižite pesnicu u toku svađe. Ne stiskajte je i ne dižite. Ovo je prvi znak nasilja, i emotivne nezrelosti te je prosto neverovatno da vas ikao gleda istim očima posle toga. Takođe, kada je svađa u pitanju, morate znati kad da stanete. Ako i satima i danima pričate posle svađe o istom, na dobrom ste putu da se vaš brak/veza preispita.

Gore od svađa je ako se uopšte ne svađate. Kada prelazite preko svega tako, kao da vam je postalo svejedno. I ne čekajte previše dugo da biste rešili neke stvari. Ne odlažite razgovore. Koliko god neke teme bile bolne ili izgledale nerešive dok god pričate o tome vama je stalo. Parovi koji razgovaraju poštuju jedno drugo i poštuju svoj brak/vezu. Neće uvek sve biti idealno, zato ne ignorišite ni one loše stvari. Pričajte o njima, naučite da vaš partner/partnerka neće biti idealan, ali zajedno možete raditi na problemima.


zt Šta nas nervira kad odemo na piće? zu Kako da budete najmoćnija u prostoriji bowie Poznati koji su od ranije poznati policiji 12 tačaka Da li vidite 12 tačaka? · · ·