cover www.cyclingtips.com i www.shape.com
PULS GRADA · moda

Svaki profesionalni biciklista svoje specijalno dizajnirane naočare nosiće samo dok vozi. Čim kroči sa bicikla na zemlju, automatski će ih skinuti. Ali to neće učiniti modne zvezde, poznate ličnosti, pa čak ni neki članovi britanske kraljevske porodice, koji jedva čekaju da ovaj vladajući trend nošenja biciklističkih naočara, uklope sa skupom odećom i visokom modom.

Nije novo da se moda i sport mešaju. Mnogi modni brendovi i kreatori, inspirisani sportskim uniformama, koristili su neka slična rešenja i u dizajnu svoje odeće. Tako je na primer 2015. godine Moschino uveo biciklističku odeću na modnu pistu, a kape koje biciklisti nose postale su obavezni deo hipsterske „uniforme“.

S druge strane, mnoge marke sportske biciklističke odeće uvidele su značaj dobrog dizajna, atraktivnih rešenja i kombinacije boja. Dobar primer za to su Rapha, CHPT3, Pas Normal Studios, Isadore i MAAP.

Čak se i na ulicama svetskih metropola tokom prethodnih nedelja mode moglo videti da je sportska odeća veoma in. Kanye Westov modni izlet Yeezy i marka Off-White su verovatno najodgovorniji što su bicklistički šortsevi i glomazne sportske patike opet apsolutni modni hit.

Osim njih, trenutno su najaktuelnije još i biciklističke naočare za sunce. Njih bezmalo nose svi – od supermodela Belle Hadid, preko pevačice Rite Ore, rijaliti zvezde Kim Kardashian West, pa sve do princeze Anne. Tako je na nedavno prošloj nedelji muške mode u Parizu, Bella nosila one marke Heron Preston x Nike Visions, Rita se opredelila za Oakley Jawbreakers, a Kim je ponela brend Alpinas. Međutim, najviše je iznenadila princeza Anna, ćerka kraljice Elizabete II i princa Filipa, koja se usudila da ih nosi na kraljevskom venčanju.

Kao i svaki odevni komad ili asesoar, tako i biciklističke naočare imaju svoju dugu istoriju. Pre Drugog svetskog rata, biciklisti su nosili naočare kakve su pre mogle da se vide u pilotskoj kabini, nego na stazi. Verovatno su zbog toga pedesetih i šezdesetih godina inovatori poput biciklista Fausta Coppia i Toma Simpsona počeli da nose klasične avijatičarske naočare. Ali, zapravo je pojavom brenda Oakley osamdesetih godina svet sportskih naočara zauvek bio promenjen na bolje. I dan danas oni važe za jedne od najboljih proizvođača sportskih naočara, što su dokazali i ove godine kada su na tržište izbacili model Flight Jacket.

Nekada su biciklisti želeli da se istaknu tokom vožnje originalnim odabirom čarapa. Danas to čine tako što nose što disktintivnije naočare za sunce. Isto tako, ljudi koji drže do modnih trendova ove sezone imaće ispred svojih očiju barem jedan par ovakvih naočara. S obzirom da su dobro anatomski dizajnirane i veoma kvalitetne, toplo vam preporučujemo da ih i vi isprobate. Jer sportska odeća više nije predviđena isključivo za teretanu i treninge, već je postala nezaobilazni deo svih onih koji pretenduju na „dobro“ oblačenje.

collage 8 modela torbi koje ćete rado nositi i nakon leta collage Komadi koji nikada ne izlaze iz mode cover www.thesource.com Style File: Cardi B page-cover Letnji modni kolaž · · · · ·