awkies
U VAZDUHU · urban flash

Kupili ste prvi nameštaj i uplatili račun za kablovsku televiziju. Baš lepo. Ali ako mislite da je to sve što vas očekuje kada počnete da živite zajedno sa partnerom ili partnerkom, grdno se varate!

Naravno, prijaće vam da ljubav svog života viđate svaki dan, ali mi sigurno ne treba da vam pričamo u tome. Uostalom zbog toga ste se i odlučili na ovaj korak. Ipak, zajednički život ne čine samo lepe stvari kao što su: lenjo nedeljno popodne u krevetu sa osobom koju volimo, podela komunalnih troškova i manje obaveza oko spremanja hrane. Postoje takođe i: svađe oko pranja sudova, konflikti zbog različite tolerancije za nered, drugačiji rasporedi spavanja, čekanje na odlazak u kupatilo…

Vi verovatno, kao i mnogi, mislite da znate šta vas tačno čeka kada se uselite u stan sa svojim partnerom, ali neke stvari će vas sigurno (ne)prijatno iznenaditi. Otkrićemo vam o čemu se radi.

1. Polako, ali sigurno ćete zamrzeti filmski ukus vašeg partnera

U početku ćete zajedno gledati filmove vikendom na vašem udobnom kauču. Jedne nedelje ćete vi birati film, druge nedelje vaš partner. Zvuči kao dobar kompormis, zar ne? Pa, ne baš. Ubrzo će vam dojaditi da gledate filmove koje nikada ne bi pustili da se samo vi pitate i nedeljni bioskop će biti zamenjen sa dve osobe u različitim sobama koje gledaju filmove na laptopu sa slušalicama u ušima.

2. Očekujte žestoku borbu oko pranja sudova

„Ja danas, ti sutra“ u teoriji zvuči kao dobar sistem za organizaciju ovog najmanje omiljenog kućnog posla, međutim, nije sve tako jednostavno. Šta ako vaš partner ostavlja ostatke hrane na sudovima posle obedovanja zbog čega se oni zalepe za sudove i teže peru, dok ih vi uvek odstranite ubrusima i isperete vodom? Eto razloga za novi konflikt. A da ne govorimo o ljudima koji ne poštuju drvenariju i ne brišu vodu sa isprskanih površina nakon završetka pranja sudova.

3. Ulenjićete se i prestati da izlazite

Zašto bi se lomatali po gradu na -5 i išli u bioskop pun gomile tinejdžera koji su tu došli isključivo sa ciljem da vam upropaste život kada isti film možete pogledati u naručju partnera i toplini doma? Da, tako se počinje sa pronalaženjem izgovora da ne izlazite iz kuće, a nakon nekoliko meseci više se nećete sećati ni kako izgleda kada vas dragi izvede na večeru ili pozorišnu predstavu. Verujte nam, smanjenje izlazaka sigurno nije dobro za vašu vezu.

4. Odluka oko kupovine novog nameštaja i dekoracija će vam iscediti svu energiju

Vi želite da stavite luster u trpezariju, dok vaš partner preferira plafonjeru. Vama se više sviđaju prostirke za pod umesto tradicionalnih tepiha, dok vaš partner ne može da ih smisli. Kako izbeći trošenje vremena na beskonašne rasprave o svakom predmetu koji ćemo kupiti za kuću? Voleli biste da vam kažemo da znamo dobar odgovor na ovo pitanje, ali, nažalost, morate da se pomirite sa činjenicom da će vam dom biti pun stvari koje vam se ne sviđaju.

5. Različiti dnevni rasporedi će vas udaljiti jedno od drugog

U idealnom svetu uvek biste obedovali u isto vreme, poklapalo bi vam se radno vreme i odlazili biste zajedno na spavanje. Naravno, ove navike je ponekad veoma teško usaglasiti što znači da ćete vi doručkovati dok se vaš partner bude tuširao, vratićete se sa posla sat vremena ranije od njega i taman kada se on odmori od napornog dana i bude raspoložen za kvalitetno zajedničko vreme, otići ćete u krevet jer morate da stignete na posao sat vremena pre njega. U takvim okolnostima, vaša veza će zavisiti od toga koliko ste u stanju da dobro isplanirate vikend sa svojim dragim. U suprotnom, možete da očekujete postepeno udaljavanje jednog od drugog.


HEMOFARM FONDACIJA, akcija Sakupi humani cep Prikupljeno pola tone plastičnih čepova come-svegliarsi-bene-1542900687 Trikovi koji će vam pomoći da lakše ustajete rano 1245x700 Gorčina je ono što nas privlači kafi Zdravlje i detinjstvo Kakva sećanja, takvo i zdravlje · · ·