000063
PULS GRADA · moda

Jedna je od najvažnijih predvodnika naše „americana“ muzičke scene, a njen glas, gitara i tekstovi jednostavno plene. Ako imate bilo kakav labav alibi zbog kojeg još niste čuli Aninu muziku, uskoro ćete i toga biti lišeni s obzirom da je novi album tu, „iza ćoška“. O njemu, ali pre svega o modi i stilu, Ana i ja smo vam upriličile ovaj intervju.

Koje ćeš tri odevne stvari sigurno nositi ove zime?

Teksas jaknu (ispod kaputa), starke i vunene čarape.

Šta je ono što nikada ne bi obukla, a što misliš da bi svako trebalo da ima u svom ormanu?

Hulahopke.

Da li smatraš da si fashion victim, i koji je u tom slučaju tvoj modni fetiš?

Mislim da više nisam. Već izvesno vreme kupujem “funkcionalnu“ odeću, kad mi se sve pocepa i propadne, ali može se reći da je moj modni fetiš da vrtim iste stvari u krug. Usput uzimam stvari od mame, bake, brata i pokojnog deke.

Ko ti je modna ikona iz sveta poznatih?

Nemam je. Barem ne svesno. Možda sam imidž nesvesno “skinula” iz serija, filmova i crtaća iz detinjstva. Na primer, kombinacija Nesh Bridgesa, Aladina i Marije iz mjuzikla “Moje pesme moji snovi”.

Kada bi te sutra neki poznati kreator ili brend pozvao da budeš njihovo zaštitno lice, ko bi volela da to bude?

Oduvek mi se sviđao brend Etro, ali nikada nisam mogla da ga sebi priuštim. Rado bih to nosila.

Da imaš vremensku mašinu, u koji modni period bi se vratila i zašto?

Hm., pa ne bih odlazila mnogo daleko, jer svakako mi ne bi dali da nosim farmerke do nekih kasnijih šezdesetih, ako ne grešim. Možda bih radije još napred, u budućnost, da taj genderbending trend u odeći ode još dalje i kreativnije, i da se spoji elegantna muška moda s početka XX veka sa kaubojskim lookom, kao i da konačno niko nikog ne gleda čudno kako se oblači.

Spremaš fancy party. Koja je tema i ko od poznatih, živih ili neživih, dolazi?

Joj, jel može pre neka mala divna intimna večera s bliskim prijateljima?

Može!

U čemu spavaš?

U majici i pidžami.

Na čemu zanimljivom trenutno radiš?

Završavam album i spremam promo tour za početak 2016. Objava albuma očekuje se svakog dana, a zove se “Sketches of Belonging”. Radim na predstavi „Crvena ljubav“, po romanu Aleksandre Kolontaj, u režiji Olge Dimitrijević, koja je najavljena za februar 2016. u Bitef teatru. Radim i na tome da organizujem koncert jednoj sjajnoj singer/songwriterki, Kat Frankie, u Beogradu. Eto, zaustavimo se za sad tu.

Pitaj ti mene nešto.

Koja je poslednja presma koju si čula pre našeg razgovora?

Ova

Nove mlade nade manekenstva Manekenske mlade nade 12246637_967338506672485_4535781040243781629_n Jane Doe: Vintage shop u kojem ćete pronaći svoj modni identitet Najznačajniji modni momenti ove godine Najblistaviji trenuci u svetu mode tokom 2015. Lisca Decembarsko Lisca darivanje