CoS_legstalking1
PULS GRADA · moda

Beograd može da se pohvali prisustvom legendarne umetničko-muzičke grupe Chicks on Speed. A meni je posebno zadovoljstvo da sa jednom od osnivačica i članicom benda Melissom proćaskam o modi. U petak, u KC Gradu, u 22 časa sleduje nam bez sumnje fantastični nastup Voodoo Chanela, još jednog od Melissinih projekata. Lupajući recke na zidu i odbrojavajući dane do tada, saznajte da li su džak i mrtva riba dobri odevni komadi, i kako vi možete svojom kreativnošću doprineti nastupu.

Koje ćeš tri odevne stvari sigurno nositi ovog leta?

Slušalice, saksofon i umetke za kosu. S obzirom da sam snimala novi album ovog leta, umeci za kosu su predviđeni za nastupe na koncertima. Ponekad se desi da uzmem džak od jute, isečem ga i koristim kao outfit za nastup.

Šta je ono što nikada ne bi obukla, a što misliš da bi svako trebalo da ima u svom ormanu?

Rekla bih hladna, mrtva riba.., mada i to sam jednom nosila prilikom photo sessiona. Šeširi su zgodni da zaštite od štetnog zračenja.

Da li smatraš da si fashion victim, i koji je u tom slučaju tvoj modni fetiš?

Obožavam šortseve!

Ko je tvoja modna ikona iz sveta poznatih?

Prodavnice sa alatom i materijalima, takozvane “Uradi sam” prodavnice. One mi nisu baš modna ikona, ali su definitivno mesta na kojima pronalazim modne ideje i inspiraciju.

Kada bi te sutra neki poznati kreator ili brend pozvao da budeš njihovo zaštitno lice, ko bi volela da to bude?

Volela bih da sarađujem sa Cheap Monday i Moog, kako bismo zajedno osmislili i dizajnirali jedno lepo pojačalo.

Da imaš vremensku mašinu, u koji modni period bi se vratila i zašto?

U praistoriju, kod pećinskog čoveka. Volim krzno i kožu.

Spremaš fancy party. Koja je tema i ko od poznatih, živih ili neživih, dolazi?

U pitanju je izložba, i to zastavi. Uz nju svi komponujemo nove himne, jer svakoj zemlji je potrebna više od jedne.

U čemu spavaš?

Imam veliku kolekciju spavaćica, pidžama, majica.., ali vreme se tako brzo menja pod uticajem globalnog zagrevanja, da je teško uvek predvideti šta je najbolje obući.

Na čemu zanimljivom trenutno radiš?

Ove jeseni sleduje saradnja mog benda Voodoo Chanel i robota koji govori Hatsune Miku, možda si čula za nju..? Za sledeću godinu pripremam elektro mjuzikl sa temom trgovine ljudima. Takođe radim i na novom elektro-pop albumu, pa mislim da ću se uskoro tim povodom vratiti i u Beograd.

Pitaj ti mene nešto.

Da li postoje dizajneri odavde koji bi sarađivali sa nama za nastup u Beogradu? Nosićemo zastave, ali svaki lokalni modni upliv je dobrodošao.

Šališ se… Apsolutno! Ne samo da postoje dizajneri i umetnici koji bi bili oduševljeni ovakvom saradnjom, već se Beograd zaista može pohvaliti sve većim brojem kreativnih ljudi, prostora i ideja. Narode, čuli ste!

zu Modni razlozi zašto su jesen i zima bolji nego leto hu Zašto je dugmad na muškim i ženskim košuljama na različitim stranama? Marc Jacobs nova kampanja Marilyn Manson i Missy Elliott zvezde su nove kampanje Marca Jacobsa cover S ofingera: Luke Black · · ·