Srđan Dinčić (foto: Aleksandar Dmitrović)
PULS GRADA · moda

Smeh definitivno leči. Mada, još nema recepta sa kojim biste mogli da ga kupite u apoteci. Komičari mu dakle dođu kao nekakvi lekari za dušu. Pa, ako vam je u životu potreban smeh, humor i dobra zabava – spremite se za 6. po redu StandUpFest, koji počinje 6. oktobra (nadam se ne u 6 uveče). Do tada upoznajte jednog od komičara, talentovanog Srđana Dinčića, koji će takođe nastupati na festivalu. Kakve veze sa modom imaju Dart Vejder i vakum kesa, otkriće vam Srđan u ovom da pukneš od smeha intervjuu.

Koje ćeš tri odevne stvari sigurno nositi ove jeseni?

Svoje omiljene maskirne pantalone, u kojima ako upadnem u opalo lišće neće me pronaći dok sneg ne zaveje. Poludronjavu majicu sa nekim suludim printom, i retro poluduboke patike, za koje moje društvo kaže da ih nose samo mađarski hevi metalci zaglavljeni u osamdesetim, i ja.

Šta je ono što nikada ne bi obukao, a što misliš da bi svako trebalo da ima u svom ormanu?

Vakum kesu za odlaganje stvari. Zaista to ne bih nikada obukao, a može da bude korisno u ormanu.

Da li smatraš da si fashion victim, i koji je u tom slučaju tvoj modni fetiš?

Moj modni fetiš je obična pamučna crna majica koja po mogućstvu izgleda kao da je intezivno nošena već dvadeset godina. Ne može se reći da sam zbog toga žrtva mode, ali ću sasvim izvesno postati žrtva svoje supruge, jer nju to užasno nervira.

Ko ti je modna ikona iz sveta poznatih?

Dart Vejder. Izuzetan, da ne kažem svetao primer, jer ipak je na mračnoj strani svemirske sportske elegancije.

Kada bi te sutra neki poznati kreator ili brend pozvao da budeš njihovo zaštitno lice, ko bi voleo da to bude?

Od brendova mi je interesantna Demobaza, jer mi je kul ideja da izgledam kao da će mi postapokaliptični dan proteći u otimanju za kanticu goriva sa pobesnelim Maksom.

Da imaš vremensku mašinu, u koji modni period bi se vratio i zašto?

U kameno doba. Deluje mi da su tad bili manje opterećeni garderobom. Tipa – tek toliko da ne umreš kad zahladi. To je meni sasvim ok mera za modiranje.

Spremaš fancy party. Koja je tema i ko od poznatih, živih ili neživih, dolazi?

Tema bi bila Autostoperski vodič kroz galaksiju. Zapravo bih seo sa ekipom u pab pod izgovorom da treba da popijemo što više piva za kratko vreme, jer vanzemaljci Vogoni samo što nisu razneli Zemlju zbog svemirske obilaznice. A što se garderobe tiče, neka se obuče svako kako bi voleo da izgleda u poslednjem momentu na Zemlji. I obavezan je peškir. Od živih bih voleo da dođu Brus Dikinson, Riki Džervejz, Edi Izard, Džon Kliz… Neživi i ne moraju, osim ako im je tamo gde su baš jako dosadno.

U čemu spavaš?

Leti u širokom pamučnom šortsu, a zimi u pamučnoj majici i Betmen pidžami.

Na čemu zanimljivom trenutno radiš?

Pišem novi stand up nastup. U ovoj fazi stvaranja je kao i uvek mučno, ali postaće zabavno. Ili se barem nadam. Prvih petnaest minuta ću premijerno izvesti na StandUpFestu 7. oktobra u Domu sindikata

Pitaj ti mene nešto.

Šta kao kostimograf misliš, da li je za stand up komediju efektnije da komičar ima raskošan i upečatljiv kostim na sceni kao Edi Izard, ili samo običan džins i još običniju majicu kao Luis CK?

Opa, kako ozbiljno pitanje! U principu sve zavisi od koncepta i stila komičara. Genijalan kostim svakako neće pomoći lošem nastupu, niti će jednostavna odeća oduzeti išta od dobrog. Važno je da pristup bude autentičan, pa će se izgled na njega nadovezati. Ako to znači ekscentrični kostim – što da ne. Ako podrazumeva običnu majicu i farmerke – samo napred. U promišljenoj kombinaciji i one mogu sjajno izgledati.

sjp Sarah Jessica Parker kreira kolekciju haljina Farmerke Džoni Dar Unikatne farmerke svetskih zvezda prikazane na njujorškoj Nedelji mode Odela za kućne ljubimce Neka i vaš ljubimac bude u trendu m Najbolje obučeni muzičari svih vremena · ·