S-original---naslovna-oglas1
PULS GRADA · gastro

S-original rakije čine paletu prirodnih voćnih rakija vrhunskog kvaliteta po kojima je kompanija Simex prepoznatljiva: Vilijamovka, Dunja, Kajsija, Šljiva. Rakije su proizvedene od 100% voća i ne sadrže dodatne aditive i sastojke.

S-original rakije se proizvode od zrelih plodova voća. Plodovi se nakon vrenja odlažu u posebne prostorije na prirodno dozrevanje 10-tak dana kako bi došlo do punog izražaja arome. Obradom plodova pravi se kljuk odnosno samleveno voće bez semenki koje ide na vrenje u specijalnim sudovima od nerđajućeg čelika. Vrenje se vrši sporo kako bi se sačuvale dragocene mirisne komponente voća. Po završetku vrenja vrši se destilacija – pečenje prevrele komine. Čuvanje i sazrevanje bistre sveže rakije odvija se u sudovima za odležavanje destilata u trajanju od 6 meseci, nakon čega se vrši kupaža i punjenje u ekskluzivne boce 0.7 l. 

VILIJAMOVKA je prirodna voćna rakija proizvedena od poznate i cenjene sorte kruške – viljamovke. Kod nas je u poslednjih nekoliko decenija postala popularna kao rezultat trenda proizvodnje rakije od čistih sorti, a najkvalitetnija rakija se dobija upravo od sorte Vilijamovka. Kod sorte Vilijamovka uobičajen je sadržaj šećera 7-10%, sadržaj kiselina je nizak, ali imaju vrlo izraženu aromu koja je brižnom proizvodnjom sačuvana u našoj rakiji.

KAJSIJA

Intenzivnog, čistog ukusa koji se pamti. Kajsijevača se puni, kao i sve S-original voćne rakije u luksuzno dizajnirane flaše zapremine 0.7l. 

DUNJA

Poslednjih godina raste interesovanje za rakijom od dunje. Tehnologija pravljenja dunjevače je izuzetno teška i specifična, jer dunja sadrži mali procenat šećera, veliki sadržaj pektina i mala je iskoristivost mase ploda. Simex je prepoznao potencijal tržišta i danas predstavlja jednog od najvećih proizvođača dunjevače. Simexova dunjevača je proizvedena od zrelih plodova leskovačke i vranjske sorte dunje bez koštica. Dunjevača se puni u luksuzno dizajniranu bocu zapremine 0. 7l.


Zlatiborac Domaćinska priča: Praznična trpeza Blick auf Oberbergen Šta znate o nemačkim vinima? Plazma Plazma Kocka za potpuni užitak u Novoj godini A50Z9043 Cantina De Frida – 10 godina u jednoj noći ·