uj
U VAZDUHU · urban flash

Nekada je najlakše objasniti ono što misliš, osećaš, ono u šta veruješ preko slike. Ilustratorka iz Londona, Daisy Bernard je upravo to učinila nizom crteža koji pokazuju svakodnevne zbunjujuće poruke koje žene dobijaju kada je reč o tome kako bi one trebalo da izgledaju i da se ponašaju.

U  svojim ilustracijama Daisy Bernard ocrtava način na koji su žene tretirane na radnom mestu, kako svi smatraju da imaju pravo da komentarišu njihov izgled, pokazuje i kako se žene osećaju u seksualnim vezama. Zbunjujuće poruke, od toga da nešto treba uraditi na jedan način, a kada se tako i uradi onda ne valja, dovode nas do zaključka da se ljudima ne može niti treba ugađati. U ilustracijama o seksualnosti, slika žene na jednoj strani ima majicu sa izrezom i kratak šorts a sa druge je u dugim rukavima i suknjom ispod kolena. Ovu ilustaciju prate opozitne poruke: „Ti si frigidna“ vs „Ti si drolja“ i „Pokaži šta imaš“ vs „Ostavi nešto mašti.“

Dupli standardi važe za svaku ženu. I društvo uzima za pravo da ženi govori kako treba da se ponaša, izgleda, kako treba da reaguje. Skoro svaka žena je iskusila negodovanje društva zbog svog tela ili stava.

Žena treba da se ponaša odlučno na poslu, ali ako je previše odlučna onda joj to zameraju. Ako je neraspoložena onda je sigurno u PMS-u, ako je ljuta isto je u PMS-u. U vezi ne valja ni kad je previše emotivna ni kada nije 100 odsto posvećena samo tom odnosu.

bj Danski recept za srećan život Afrodita Botičeli Niste krivi vi, kriva je evolucija ro Roditeljstvo, očekivanja i realnost ju Stvari čiju smo svrhu konačno otkrili ·