foto 5
PULS GRADA · auto

Ovogodišnji, 54. Međunarodni salon automobila u Beogradu, ugostio je danas Romana Rusinova, glavnog vozača i menadžera G-Drive Racing tima, jedinog ruskog vozača koji je i nosilac titule svetskog šampiona. Na štandu kompanije NIS, u hali 4 Beogradskog sajma, svim ljubiteljima automobilizma, kao i okupljenim predstavnicima medija, pružena je prilika da se upoznaju sa čuvenim ruskim sportistom koji je ovom prilikom odgovarao na pitanja novinara, družio se sa fanovima i uručio specijalne nagrade NIS-ovim potrošačima.

Kompanija NIS, vodeća naftna kompanija na domaćem tržištu, posetioce ovogodišnjeg Međunarodnog salona automobila provodi kroz uzbudljivu avanturu trkačkog maratona pod nazivom 24 časa Le Mana, jednu od najstarijih i najprestižnijih automobilističkih trka izdržljivosti. Tradicionalni favorit trke je G-Drive Racing tim, trostruki šampion Evropske serije Le Mana i svetski šampion u trkama izdržljivosti (FIA WEC) u kategoriji LMP2. G-Drive Racing tim u svom pohodu na još jednu titulu u evropskom šampionatu trka izdržljivosti nakratko se zaustavio u Beogradu i omogućio svim zaljubljenicima u trke, moćne automobile i dinamičnu vožnju da upoznaju čuvenog Romana Rusinova, kao i da u okviru manifestacije uživo vide pravi trkački bolid ekipe G-Drive Racing – prototip Oreca. Ova trkačka mašina neverovatnih sposobnosti opremljena je atmosferskim motorom Nissan V8, zapremine 4,5 litra, što vozaču stavlja na raspolaganje oko 490 konjskih snaga, a sa masom od 900 kg, razvija neverovatnu brzinu  do 340 km/h.

„Zahvaljujući uspesima na trkačkim stazama planete, G-Drive Racing tim se upisao u istoriju svetskog automobilizma, a G-Drive je postao najprepoznatljiviji brend goriva ne samo u Rusiji, nego i inostranstvu. Srećni smo što imamo priliku da predstavimo naš tim u Srbiji, na Beogradskom sajmu automobila. G-Drive Racing tim je šampion poslednje četiri sezone, najuspešniji tim u međunarodnim trkama izdržljivosti. Jedna od komponenti uspeha tima jeste gorivo G‑Drive. Mi ispitujemo gorivo u ekstremnim uslovima, kako bi vozači automobila bili sigurni u njegov kvalitet“ izjavio je Roman Rusinov.

Pored druženja sa brojnim fanovima i odgovaranja na pitanja okupljenih medija, Rusinov je uručio kartice za gorivo i G-Drive sport-pakete pobednicima Trke znanja, konkursa organizovanog na zvaničnoj Facebook stranici Sa nama na putu kompanije NIS.

U ime kompanije NIS, prisutnima se obratio Predrag Jovanović, direktor Sektora za razvoj i promociju brendova Departmana za marketing Bloka Promet koji je ukazao na snagu i premijum karakteristike G-Drive goriva, koje zvanično koristi G-Drive Racing tim. Premijum G-Drive gorivo dostupno je i potrošačima u Srbiji i regionu, na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama.

G-Drive – gorivo unapređenih karakteristika koje je dostupno na NIS Petrol i GAZPROM mreži benzinskih stanica. U osnovne prednosti ovog premijum goriva, koje sadrži aktivni kompleks aditiva, spadaju povećanje snage motora do 7,8%, poboljšanje dinamike ubrzanja do 10%, kao i profesionalna zaštita sistema za gorivo.

G-Drive Racing – ruski trkački tim, od 2013. učesnik međunarodnih trka izdržljivosti u klasi prototipova LMP2, uz podršku G-Drive premijum goriva. G-Drive Racing tim pobednik je FIA WEC svetskog šampionata za 2015. godinu u klasi prototipova LMP2 i trostruki je šampion Evropske serije Le Mana (ELMS) u periodu od 2016-2018. god. Članovi tima do sada su 23 puta ovenčani pobedom u trkama, više puta su bili na pobedničkom postolju legendarnog maratona 24 časa Le Mana.

24 časa Le Mananajstarija je i jedna od najprestižnijih trka izdržljivosti u svetu, koja se svake godine održava u francuskom gradu Le Manu. 87. izdanje legendarne trke izdržljivosti ove godine će se održati od 15. do 16. juna, a među takmičarskim timovima tradicionalno će se naći i G-Drive Racing tim koji nastupa uz podršku premijum G-Drive, zvaničnog goriva tima. Evropska serija Le Man (ELMS) jedan je od vodećih šampionata u trkama izdržljivosti čija je organizacija inspirisana krajem prošlog veka čuvenom trkom 24 časa Le Mana. ELMS se održava svake godine u nekoliko etapa, a u predstojećoj sezoni trke u okviru ELMS šampionata će se voziti u Francuskoj, Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji, Belgiji i Portugaliji. U 2019. godini, G-Drive Racing brani šampionsku titulu u ELMS, gde je ruski tim bio najjači u poslednje tri godine.

BMW Serije 5 (2) BMW Srbija sajamska ponuda – Nova Serija 3 povoljnija od prethodne generacije wolkswagen-id-buggy-concept-7 Volkswagen predstavio električni retro bagi pal-v-pioneer-flying-car-22 Prvi leteći automobil ćete moći da kupite već sledeće godine sajam-2019-logo 54. Međunarodni salon automobila · · · ·