David Beckham
PULS GRADA · lepota

Čak ni “interventna” više ne fura tarzanke; a Zemunci – bez ljutnje, pošto je zemunka odavno out! Šalu na stranu, ovaj trend je otpočeo 2014. godine, i nastavio je da dominira celom 2015. Reč je o jednoj modernoj frizuri koju muškarci sve više vole.

Sa strane kosa je vrlo kratka, tzv. undercut, dok je na vrhu glave sve duža, a najduža je kod čela. Može biti prebačena na stranu, zbog čega je i dobila ovaj duhovit naziv, razbarušena ili zalizana unazad. Zavisi, naravno, da li efekat koji neko želi da postigne ide više u retro ili ka uštogljenom pravcu.

Kada pričamo o retro varijanti, za one koji su nostalgični prema osamdesetim godinama, kao dobar primer izdvaja se legendarni Morrissey iz “The Smiths”. Oni koji žele da se vrate više u prošlost, tu su šezdesete sa nezaobilaznom modnom ikonom – Jamesom Deanom.

Za manje neobavezni, a više formalni izgled kada je ova frizura u pitanju, prednjači niko drugi do famozni David Beckham. Zbog toga se često naziva i bekamovka. Svi znamo da David nije samo svetski poznat fudbaler, već i prava modna ikona (najverovatnije je zbog njega svojevremeno izmišljen “metroseksualac”). On ne samo da prati trendove, već ih i stvara. Nije ni čudo što je upravo Beckham zaslužan ne samo za to što je ona opet postala popularna, već i zato što ju je svojim pristupom i redefinisao.

Šal na stranu najbolje stoji muškarcima koji imaju naglašenu bradu i uglast oblik lica. Muškarcima sa manjom bradom možda neće idealno stajati, ali ni to nije smak sveta. Za ovu frizuru gornji deo kose trebalo bi da pustite tako da ima dovoljno dužine, mašinicom na kratko ošišate deo oko glave, a gore ne odsečete mnogo. Dobra strana je što se slaže uz svaki modni stil, a priliči i ležernim i svečanim događajima.

I, za kraj, pogledajte šta javno mnjenje misli o ovom trendu, preko jednog foruma gde se održala diskusija upravo o šalu na stranu:

– Viđali ste frajere koji izgledaju kao da su celu noć držali jedan vikler na sred glave i imaju kosu smotanu kao sarmu prebačenu na jedan deo glave, levi ili desni.

– Ima jedan dečko koji je bio sasvim normalan, i u želji za popularnošću se tako ošišao “na stranu”. Sada mi je odbojan jer se uzvisio, a ne bi ga nijedna devojka štapom takla.

– Najjača frizura!

– Moj dečko ima takvu frizuru, ja ga obožavam takav kakav je.

– Ja sve momke koji nose takve frizure zovem Džastin Biberi.

– Ove frizure što nose hipsteri, swaggeri, itd, tipa Elvis Prisli kao što je imao; ako znate na šta mislim.

Elvis Presley je okej, šta mu fali?!

Dressmann kampanja donjeg veša - namenjena svakom muškarcu! Konačno su se pojavile pristojne reklame za muški donji veš Coca Cola i kosa Zašto neke devojke stavljaju Coca-Colu na kosu? Foto: Marko Petrović The Barbers: Za brade i brkove sa stavom Frizure iz '80-ih sa tv-a Najbolje frizure iz TV serija snimljenih tokom ’80-ih ·