Eucerin pH5 sliveri
U VAZDUHU · promo

Lepota i zdravlje kože tokom leta ugroženi su negativnim efektima sunčevog zračenja, ali i visokim temperaturama, koje intenziviraju isušivanje kože. Zato je sada moment da, pored adekvatne zaštite od sunca, posebnu pažnju obratite na hidrataciju kože.

Na nivo vlažnosti kože utiče genetika, ali i drugi unutrašnji faktori, poput hormonskih promena, načina ishrane, starenja… Na optimalnu hidriranost kože, pored toga, utiču i spoljni okidači, koji inteziviraju proces gubitka vlage i tako doprinose da koža, bilo kom tipu da pripada, u određenom periodu postane dehidrirana. Jedan od najznačajnijih među njima jeste topao vazduh.

U spoljne faktore intenzivnijeg isušivanja kože, spadaju i često pranje, koje je takođe u većoj meri prisutno tokom leta, kao i fotostarenje, to jest ubrzano starenje kože pod uticajem UV zračenja, koje smanjuje njenu sposobnost da vezuje i zadržava vodu. U spoljne faktore koji utiču na dehidrataciju kože, nezaobilazno spada i neadekvatna nega.

Efikasan tretman kože u cilju sprečavanja isušivanja i slabljenja njenog spoljašnjeg omotača koji omogućava da koža što duže zadrži vlagu, podrazumeva sve faze: od čišćenja, preko osnovne i antiage nege, do zaštite od negativnog sunčevog zračenja. Pri čišćenju kože, izuzetno je važno da preparat efikasno otklanja nečistoće, a da bude dovoljno blag da ne ukloni zaštitni, lipidni sloj kože, dok preparati za negu kože treba da obezbede fiziološku pH vrednost kože (pH 4,5 do 5,5), uravnoteže proces deskvamacije, to jest perutanja kože i njene regeneracije, kao i da stimulišu prirodne odbrambene mehanizme kože. Kontinuirano nanošenje emolijenasa, preparata koji obezbeđuju adekvatnu hidriranost kože, posebno leti i nakon leta, treba primenjivati čak i kada nema promena na koži koje ukazuju da je isušena, poput peckanja, perutanja i svraba.

Istraživanja su pokazala da određeni aktivni sastojci, mahom prirodnog porekla, mogu pojačati zaštitnu funkciju kože i time smanjiti posledice i opasnost od isušivanja. Pre svega to su dekspantenol, glicerin i pH5 citratni puffer.

Preparati iz Eucerin pH5 linije sadrže upravo ove sastojke i omogućavaju blago čišćenje i negu kože lica i tela, neremeteći njene prirodne odbrambene mehanizme i neisušujući je. Zahvaljujući formulaciji koja sadrži 5% dekspantenola (pantenola ili provitamina vitamina B5), pH5 citratni pufer i glicerin, ovi preparati podstiču prirodnu enzimsku aktivnost i regulišu nivo vode u koži jačajući ujedno i njen zaštitni omotač.

Eucerin pH5 linija pruža hidrataciju tokom 24 časa i čini kožu baršunasto mekom,a obuhvata preparate koji zadovoljavaju sve potrebe nege i higijene, od ulja za tuširanje i losiona za pranje, preko losiona za negu tela i univerzalne kreme, do kreme za ruke, blagog šampona za kosu, preparata za negu usana, nealkalnog sapuna

Sada u apotekama, dostupna su specijalna pakovanja koja, po ceni jednog preparata, sadrže:

Eucerin pH5 Losion za telo i Eucerin pH5 Ulje za svakodnevno tuširanje
Eucerin pH5 Losion za telo i Eucerin pH5 Kremu za ruke
Eucerin pH5 Losion za pranje i mini pakovanje Eucerin pH5 Losiona za telo

Ponuda traje dok traju zalihe u određenim apotekama.

IMG_0117_cover Tikkurila: Nove boje Narodnih kuhinja u Beogradu Lav 1 LAV nagradio „Majstore piva i pene“ Ivan Tešanović i Marija Malović, regionalni PR menadžer kompanije Imlek Održan tradicionalni Imlekov „Dan porodice“ IMG_5284 Budite spremni za sve letnje izazove! · · · · · ·