Rossella Biscotti and Kevin van Braak 2
KULTURA · art

Izložba umetničkog para Biskoti – van Brak se otvara u Salonu Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14, Beograd) 9. decembra u 19 časova.

Tekst: Ivan Šuletić

Uporedo sa svojim individualnim umetničkim praksama, Rosela Biskoti (Rossella Biscotti) i Kevin van Brak (Kevin van Braak) rade i na zajedničkim projektima s fokusom na probleme uzajamnih odnosa istorije, memorije i arhitekture. Dvoje umetnika, čija je saradnja počela još 2005. godine u Južnoj Africi, koriste različite medije poput instalacije, skuplture, fotografije, video rada, ali im je polazište uvek politički i društveni kontekst.

Par Biskoti – van Brak je i ranije predstavio svoje radove beogradskoj publici u okviru velikog međunarodnog projekta i izložbe Nevidljivo nasilje 2014. godine.

Radovi koji će biti predstavljeni na izložbi u Salonu Muzeja savremene umetnosti predstavljaju izbor zajedničkih radova Rosele Biskoti i Kevina van Braka, koje su autori izabrali i producirali za kontekst Beograda, Srbije i bivše Jugoslavije.

šibice Umetnost u kutijama šibica Tanja Bogdanic cover Dve izložbe u Domu omladine Beograda 03_Klaus.Rinke_(c)_Klaus.Rinke cover Izložba „Klaus Rinke: Foto-dokumentacija“ u galeriji Menjačnica Ivan_Jeremic_a Izložbe „O poroznosti“ i „Negativ“ u Umetničkom prostoru U10 · ·