covergalaxys8
U VAZDUHU · tech/web

Samsung je svetu predstavio Galaxy S8 i S8+ telefone koji pomeraju granice pametnih telefona svojim besprekorno dizajniranim hardverom i novim načinom interakcije korisnika sa svojim uređajem.

Nova S serija stiže u dve verzije, Galaxy S8 sa dijagonalom ekrana od 5,8 inča i Galaxy S8 Plus sa dijagonalom ekrana od 6,2 inča. Ekran bez granica (Infinity display) i dizajn bez okvira donose glatku, neprekidnu površinu bez dugmića ili oštrih ivica. Kompaktni dizajn Galaxy S8 modela omogućava da se telefon udobno koristi jednom rukom, a staklo Corning Gorilla Glass 5 i na prednjoj i na zadnjoj strani donosi trajnost, ali i visokokvalitetnu završnu obradu.

Najbolje fotografije u uslovima slabog osvetljenja kao i zaštitu od „mutnih“ fotografija obezbediće premium kamera od 8 megapiskela sa automatskim zumiranjem sa prednje strane i Dual Pixel kamerom od 12 megapiksela sa zadnje strane.

Kao prvi mobilni uređaji sa premium HDR funkcijom, Galaxy S8 i S8+ donose potpuno novi način uživanja jer omogućavaju da korisnici vide žive boje i kontraste dok gledaju svoje omiljene video sadržaje. Takođe, veću brzinu i efikasnost novih modela obezbeđuje prvi 10-nm čip u ovoj industriji. Najnoviji telefoni iz Galaxy S porodice izgrađeni su na bezbednosnoj platformi Samsung Knox i nude široku paletu biometrijskih tehnologija, uključujući senzor za otisak prsta, skener dužice oka i mogućnost prepoznavanja lica. Pored svih novina, Galaxy S8 i S8+ donose i funkcije koje su korisnici već zavoleli na prethodnim modelima, kao što su: otpornost na vodu i prašinu, MicroSD podrška do 256GB, Always on dispej i brzo bežičnog punjenje.

Novi modeli serije S imaju mogućnost povezivanja i sa novom Gear 360 kamerom kako bi proizveli video snimke od 360 stepeni u 4k rezoluciji. Posebnu pažnju na predstavljanju u Londonu privukao je Samsung DeX, jedinstveno rešenje koje pametni telefon transformiše u desktop uređaj. Sa ovom novotarijom korisnici lako mogu da prikažu i menjaju podatke na svom telefonu, čime rad sa pametnog telefona postaje brži i efikasniji.

Galaxy S8 i S8 plus će biti u prodaji od 21. aprila, u ponoćno crnoj, orhideja sivoj i arktički srebrnoj boji. Svi zainteresovani korisnici su već u mogućnosti da kod operatera izvrše predporudžbinu kako bi svoj pametni telefon, dobili pre početka zvanične prodaje u Srbiji.

eko sistem Samsungov novi Gear 360 – video u 4K rezoluciji enter-prijave-1 Na prvom ENTERU: Od Googla do robotike i uspešnih domaćih IT kompanija Samsung-Cinema-LED_Screen_KV Samsung: Nova tehnologija za bioskopske ekrane mob Dopuna prazne baterije sa jednog na drugi telefon · · · · ·