9
U VAZDUHU · tech/web

Već smo navikli da budemo zadivljeni novim tehnološkim dostignućima kompanije Samsung, ali moramo priznati da nas je njihova nova inovacija prilično iznenadila. Naime, kompanija je početkom ove godine predstavila nove televizore iz svoje QLED serije, čija je najinteresantnija karakteristika njihova sposobnost da se savršeno uklope sa zidom na kome su okačeni i na taj način praktično nestanu.

U praksi to znači da kada isključite vaš televizor, nećete videti veliki crni pravougaonik kao što je slučaj sa ostalim uređajima, već ćete jedino primetiti njegov jedva vidljivi okvir, a unutrašnja površina će izgledati isto kao zid na kome je televizor okačen ili će imati neku drugu pozadinu po vašem izboru.

Zahvaljujući svojoj inovativnoj tehnologiji, ovaj uređaj se gotovo utapa u pozadinu i tako stvara iluziju da je nevidljiv. Da bi se aktivirala ova funkcija Samsung QLED televizora potrebno je izabrati Ambient Mode, u okviru koga je moguće izabrati i određene dodatne elemente koji će se prikazati, kao što je na primer vremenska prognoza, ali druge slike koji će se dobro uklopiti sa pozadinom.

U kolaboraciji sa magazinom Dezeen, Samsung je organizovao konkurs za nove teme, kojim žele da ohrabre talentovane dizajnere da smisle nova kreativna rešenja koja će biti moguće izabrati u Ambient Mode-u. Neka od njih su zaista sjajna, kao što je na primer tema koja stvara iluziju trodimenzionalnosti na slici ispod.

Cene Samsung televizora iz QLED serije sa ovakvim funkcijama se kreću od 1.700 do 3.300 dolara u zavisnosti od veličine i drugih specifikacija. Na sajtu Amazona možete videti koji su sve uređaji trenutno u ponudi.

william-shakespeare-1716131_1280 Veštačka inteligencija koja piše kao Šekspir Honor Magic 2 Honor Magic 2 premijerno predstavljen na IFA sajmu u Berlinu Samsung CHG90 Samsung predstavio specijalni monitor za gejmere Samsung Galaxy note9 Samsung Galaxy Note9: Telefon sa vrhunskim performansama · · ·