Samsung CHG90
U VAZDUHU · tech/web

Samsung širi svoju liniju gejming monitora predstavljanjem novog zakrivljenog gejming monitora rezolucije WQHD i učestalosti osvežavanja od 144Hz. Kompanija Samsung Electronics Co. predstavila je svoj najnoviji zaobljeni gejming monitor CJG5 na sajmu „Gamescom 2018.“ , kao i čitav portfolio naprednih gejming monitora, uključujući i najjači model CHG90, u iskustvenoj zoni pod sloganom „Širi pogled. Sigurna pobeda“.

Gamescom koji se održava u Kelnu jedan je od najvećih svetskih gejming sajmova, koji je samo prošle godine privukao više od 350 hiljada posetilaca iz više od 50 zemalja sveta.

Najnoviji CJG5 monitori od 32-inča (C32JG5) i 27-inča (C27JG5) predstavljaju najvažnije karakteristike gejming tehnologije kao što su visoka rezolucija WQHD, zakrivljeni displej, učestalost osvežavanja od 144Hz i visoki kontrast. Globalno dostupan od trećeg kvartala 2018. model CJG5 bez okvira (bezel-less), prilagođen igrama, pruža kompletno, prijatno i realistično iskustvo po razumnoj i dostupnoj ceni, a sve zajedno je podržano ekspertizom Samsung tehnologije.

„Zbog sve veće potražnje za gejming monitorima, potrudili smo se da obezbedimo proizvod koji će biti konkurentan u smislu cene i prilagođen mogućnostima većine potrošača, kako bi svi imali koristi od ove nove vrhunske tehnologije,” rekao je Seog-gi Kim, Izvršni potpredsednik sektora za vizuelne ekrane u kompaniji Samsung Electronics. „Uz pomoć tehnološke ekspertize koju smo stekli tokom godina, dajemo sve od sebe da još više unapredimo i razvijemo ključne karakteristike gejminga kao što su učestalost osvežavanja od 144Hz i visoka WQHD rezolucija, što je izuzetno cenjeno na masovnom tržištu.”

CJG5 uvodi WQHD rezoluciju (2.560 x 1.440), koja je četiri puta veća od HD rezolucije i daje izuzetno preciznu sliku koja nalikuje stvarnosti, sa dubokim crnim i blistavo belim tonovima, kao i sa živopisnim bojama i kontrastom od 3000:1. U poređenju sa zakrivljenim VA panelom i dizajnom bez okvira koji se pruža na tri strane, CJG5 daje utisak realnog okruženja koje nudi vrhunsko gejming iskustvo uz minimalni zamor očiju. Pored toga, 1800R zakrivljenost svodi zamor očiju na minimum jer smanjuje promenu fokalne daljine korisnika. Pružajući imitaciju pogleda na realan svet, CJG5 pomaže korisnicima koji brzo menjaju fokus tokom igranja, čak i tokom dužeg vremenskog perioda.

Brzina smenjivanja slika od 144Hz daje izuzetno osetljivu grafiku i okruženje bez vremenskog zaostajanja što dodatno obogaćuje iskustvo igranja. Režimi igre i filmske projekcije automatski optimizuju nivo crnih gama zraka, kontrast, oštrinu i zasićenost kod bilo kog žanra igre ili filma. Osim toga, korisnik je u mogućnosti da momentalno proveri i kontroliše podešavanja tokom igranja na lak i jednostavan način, uz pomoć On Screen Display (OSD) menija na komandnoj tabli sa UI stilom igre.

Samsung je u saradnji sa kompanijama Ubisoft, PUBG Corp.(Hala 09.1 Štand A060, C061), Warner Bros (Hala 10.2 Štand B026), Deep Silver (Hala 09.1 Štand A012), Square Enix (Hala 09.1 Štand B041), i Logitech (Hala 10.1 Štand D050) predstavio razne gejming sadržaje na Samsung gejming monitorima, uključujući i CJG5. Zone Samsung iskustva bile su dostupne kako na Samsung štandovima tako i na štandovima partnera i tamo su gejmeri mogli da pronađu najnovija gejming iskustva koje nudi ultra-širok CHG90 ekran od 49-inča. CHG90 predstavlja najveći QLED zakrivljeni gejming monitor na svetu, čija je učestalost osveživanja 144Hz, a vreme odziva slike (MPRT) 1ms, prvi put prezentovano na sajmu „Gamescom 2017“.

Za više informacija o kompaniji Samsung na sajmu „Gamescom“, kliknite ovde.

Samsung Galaxy note9 Samsung Galaxy Note9: Telefon sa vrhunskim performansama cool-websites 8 korisnih sajtova koji će vam život promeniti na bolje the_english_channel_arts City letnja preporuka #75: Usavršite engleski jezik na sajtu English Channel DSC_1946 City letnja preporuka #59: Pedaliranje – nova aplikacija za bicikliste · · ·