Istanbul u modernom svetlu
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Yener Torun ima 32 godine i bavi se arhitekturom. Od svoje 14. godine živi u Istanbulu i od kako je počeo da se više interesuje za fotografiju shvatio je koliko je grad u kojem živi neistraženo polje idealno da se pokaže šta znači biti moderan. Za Istanbul bi se često reklo da je mnogo toga, ali da je bogat modernističkom arhitekturom koja ne štedi na koloritu, e to vas je sigurno iznenadilo.

Torunove fotografije pokazuju minimalističke ulice svetski poznatog turskog grada, ali iz nove perspektive – manje tradicionalne, a bliže modernom, industrijskom, pa čak i geometrijskom gradu budućnosti. Za razliku od džamija i arabeski u centru grada, Torunove fotografije prikazuju arhitekturu gradskih predgrađa, koja uprkos svom modernizmu još uvek ima ponešto od Bliskog istoka.

Ovaj mladi umetnik kaže da šeta gradom u potrazi za specifičnim „gradskim biserima“ i da taj zadatak nije nimalo lak, jer je većina zgrada siva i bez sjaja. Područja koja imaju šta da ponude obično su veoma udaljena od centra Istanbula. On planira da sličnu seriju fotografija uradi i za druge gradove, ali obzirom da svoje radove za sada sa publikom još uvek deli potpuno besplatno na Instagramu, Yener planira da uskoro pribavi i sponzore za svoj višegodišnji projekat.

Istanbul na drugačiji načinOtvori galeriju
Samantha Everton - kuća fotografija „2 Girls Building“ – moderna zgrada s fotografijama umesto fasade Najlepše terase na krovovima zgrada u Njujorku Najlepše terase na krovovima zgrada u Njujorku Dizajn i moderno uređenje 7 načina da vaš stan postane šik malbaie-viii-residence-la-grange-mu-architecture-1cover-1000x500 10 modernih kuća inspirisanih štalama i ambarima ·