island
KULTURA · art

Nema sumnje da svaka pesma može da ima skriveni smisao i da svako od nas pesmu razume malo drugačije. Moguće je i da ste pokušali da protumačite reči pesama bukvalno. To je zaista zanimljivo.

Jedan Islanđanin je na ovaj način stvorio crnohumorne ilustracije. Ali i veoma zabavne. Umetnik i karikaturista Hugleikur Dagsson pravi savršene parodije na poznate pesme. Možete zateći sve, od melanholičnih rok balada do novijih pesama. Možda vas ilustracije neće „uraditi“ na prvu loptu, ali kada ponovo pogledate njegove radove videćete da su iznenađujuće precizne, ali i neprijatne i vulgarne. Dagssonov humor stvarno nije za svakoga, odnosno, njegove ideje idu van granica dozvoljenog. Međutim, u galeriji ćete sigurno naći neku ilustraciju koja će vas nasmejati do suza.

Amy Winehouse-rehabOtvori galeriju

Rossella Biscotti and Kevin van Braak 2 Samostalna izložba umetničkog para Biskoti i van Brak šibice Umetnost u kutijama šibica Tanja Bogdanic cover Dve izložbe u Domu omladine Beograda 03_Klaus.Rinke_(c)_Klaus.Rinke cover Izložba „Klaus Rinke: Foto-dokumentacija“ u galeriji Menjačnica · · ·