Lampe i biljke
PULS GRADA · dizajn

Oni se zovu studio „We Love Eames“ i njihova je deviza – ko ne voli biljke, ne treba ni da se bavi finim stvarima kao što su umetnost ili dizajn.

Smatrajući da u urbanom okruženju biljke moraju imati svoje mesto, kao i da je broj ekološki osvešćenih studija i dizajnera u porastu, i sami daju svoj doprinos i to stvarajući lampe i lustere koji u svojim središtima imaju upravo razgranati biljni svet.

Kao što vam je već zasigurno poznato, većina biljaka voli svetlost i pored malo prostora i zemlje, neke biljke mogu da rastu mesecima bez vaše naročite brige i pažnje. Dizajneri koji čine studio We Love Eames odlučili su baš zato da naprave lustere i lampe koje omogućavaju biljkama da rastu u njihovoj neposrednoj blizini, bez potrebe za hiperventilacijom, ili navodnjavanjem. Biljka koristi prirodnu svetlost i onu koju može da upija a u slučaju da takve nema LED osvetljenje će joj biti odlična zamena. Biljka obavlja fotosintezu nesmetano, a vaš prostor dobija oplemenjenu dekoraciju koja u sebi sadrži i malo dizajna i malo prirode.

Sama lampa ima samoodrživ ekosistem u kojem cveće može da raste i obitava godinama. Ne postoje kablovi koji povezuju osnovu i napajanje, te ova tehnička inovacija nudi sasvim nove mogućnosti u oblasti ekološkog dizajna.

Kako nastaju ekološke lampe u kojima rastu biljkeOtvori galeriju
Blandito jastuk Blandito: Udoban jastuk koji vas pretvara u burito Starbucks kuce Ove kuce vole kafu Dan Sullivan obelodanio kolekciju cipela inspirisanih Alisom iz zemlje čuda Crtani film inspirisao pravljenje ovih cipela Predmeti od starih knjiga Cecilia Levy: Servis za čaj od starih knjiga i stripova · · · ·