Save the Arctic
KULTURA · fotografija

Save the Arctic je kampanja organizacije Greenpeace, kojom se zahteva prestanak ekploatacije nafte i industrijskog ribolova u potpunosti u ovom delu sveta, kao i dobijanje specijalnog statusa za ovu oblast.

Do sada je skupljeno 2,5 miliona potpisa u peticiji koja zahteva da Ujedinjene nacije donesu rezoluciju kojom bi sprečili naftne kompanije (kao što su Exxon Mobile, Rosnjeft, Gazprom i Royal Dutch Shell) da grade bušotine na Arktiku i odatle crpe naftu.

Jedna od glasnogovornica ovog projekta je britanska kreatorka Vivienne Westwood, koja je napravila „Save the Arctic“ majicu i pozvala svoje prijatelje poznate ličnosti da se slikaju u njoj kako bi što bolje promovisali ovu kampanju.

Fotograf Andy Gotts je slikao šezdeset ličnosti, među kojima su George Clooney, Jerry Hall i Chris Martin. Neke od fotografija možete videti u našoj galeriji:

Kate MossOtvori galeriju
cover Sulude kombinacije fotografija Upoznajte pobednike, 1945, foto: George Petrusov Sedam dekada sovjetske fotografije Kako da napravite savršene fotografije na ovogodišnjem odmoru Kako da napravite savršene fotografije na ovogodišnjem odmoru Jezive fotografije napuštenih zabavnih parkova Jezive fotografije napuštenih zabavnih parkova · ·