mnd slika
PULS GRADA · zdravlje

Zbog aromatičnog ukusa, limun je često dodatak uz razna osvežavajuća pića. Režanj limuna pluta na vrhu, blago uronjen u tečnost i sigurno ste ga i sami, i to ne jednom, izvadili i zagrizli, tako da su i kora i ono što nazivamo „mesom‟, došli u dodir sa vašim zubima. Ono što se tom prilikom svakako dešava, jeste da kiselina, koja je u ovom agrumu itekako prisutna, negativno utiče na zube i zubnu gleđ. Iako to nIje neko drastično oštećenje, ne treba ni potcenjvati moguće posledice ovakve konzumacije limuna.

Jedan od razloga zbog čega uz limunadu po pravilu ide i slamčica jeste taj što tom prilikom kiselina ima najmanji dodir sa zubima i, samim tim, najmanje ih i oštećuje.

Dr Nataša Mratinković iz ordinacije MND Dental kaže da je u svojoj praksi imala više slučajeva da je upravo nepravilan unos limuna u organizam izazvao stomatološke probleme, a da pacijenti najčešće uopšte nisu bili svesni kako je do toga došlo. Drugim rečima, ukoliko vam je do limunade, pijte je pravilno, na slamčicu, a na grickanje kriške limuna – zaboravite!

pexels-photo-299347 Istina o dijetama sa malo ugljenih hidrata Rosa voda Bitno je da uvek budemo dobro hidrirani kartalin City letnja preporuka #94: Tri korisna preparata Male ruske apoteke 7 razloga zašto treba da jedete hleb 6 naučno potvrđenih razloga zašto bi trebalo da jedete više hleba · · ·