cover
PULS GRADA · lepota

Ris Viderspun nas je 2001. godine upoznala sa likom simpatične plavuše El Vuds koju je tumačila u ostvarenju „Pravna plavuša“. Od tada je film postao klasik, koji se gleda kada vam je potrebna relaksacija i zabava. Drugi deo izašao je 2003. godine, a treći se sprema za 2020. U iščekivanju novih avantura Vudsove, podsetimo se nekoliko njenih mudrih zaključaka vezanih za lepotu koji su i danas primenjivi.

Jedan je parfem koji vas čini srećnom

Na samom početku filma El se sprema na romantični sastanak sa svojim dečkom Vornerom. Pošto sumnja da će je zaprositi, specijalno se sređuje za ovu priliku. Tako kamera prelazi preko raznih proizvoda vezanih za šminku i ulepšavanje, ali se jedan posebno ističe. U pitanju je parfem marke Clinique, pod nazivom Clinique Happy. Sa mirisnim notama citrusa, ovaj osvežavajući miris odlično predstavlja veselu i optimističnu narav glavne protagonistkinje filma. Kako biste i vi bile srećne ovog leta, Clinique Happy će vam u stajliš maniru pomoći u tome.

Ne ignorišite dobru rasprodaju

Posebno vodite računa da vas prodavačica ne prevari, kao što je probala našu El Vuds. Za malo da joj u punoj ceni proda komad koji je bio na popustu. Ali na svu sreću, pošto je El očekivano veliki fan Vogue magazina, odmah je prepoznala da je u pitanju kolekcija iz prošle godine, a zatim jasno dala do znanja prodavačici da je odabrala pogrešnu „žrtvu“. Zato, dame, otvorite četvoro očiju kad gledate u etiketu.

Sređivanje noktiju je terapija

Pošto proputuje pola Amerike kako bi došla da studira na Harvardu, El se osetila nostalgično i usamljeno. Tako odlučuje da ode u salon lepote na jedan lep manikir. Tu upoznaje Pauletu koja će postati njena najbolja prijateljica i verna savetnica. Tako njih dve predstavljaju i jedan od najsimpatičnijih ženskih dua, što samo pokazuje da odlazak u salon lepote često ne čini dobro samo za telo već i za duh.

Roze boja je uvek u trendu

Čitajući modne magazine, El se vrlo uznemiri kada naiđe na objavu da je „narandžasta nova roze“. Ona to odbija da prihvati pošto je veliki fan svih pink nijansi, u koje je tokom čitavog filma i odevena. Znajući da živimo u eri milenijal roze trenda, ispade da je naša junakinja predvidela da ova boja nikada neće izaći iz mode.

Vežbanje vas čini srećnim

Razmišljajući o slučaju na kome El radi kao asistent advokata, dolazi do pametnog zaključka kako se tokom vežbanja luči endorfin, a on čini da se osećate srećno. A srećni ljudi, kako ova plavuša tvrdi, neće želeti nikoga da ubiju. Možda malo jeste čudan način da se motivišete na odlazak u teretanu, pa se setite i da vežbanje ubrzava metabolizam, poboljšava krvotok, zateže kožu, izabcuje toksine…

Pravilo No. 1 za mini val

Razbijajući stereotip glupe plavuše, El na kraju filma rešava slučaj. Zahvaljujući poznavanju svega što je vezano za negu i lepotu, ona shvata da jedan od svedoka laže jer daje izjavu kako je u vreme pucnja bila pod tušem, iako je pre toga uradila „trajnu“ (iliti mini val). Ali zato El zna zlatno pravilo „trajne“ koje glasi da se nakon nje kosa ne sme kvasiti dvadeset četiri časa. Dakle, pazite na vašu frizuru, i pazite kako lažete.

woman_with_hands_in_hair Rešenje kada nemate šampon za suvo pranje kose EUC SUN (2) Eucerin: Savršena letnja nega uz poklone cover www.popsugar.com.au i www.hairstyle.guru Najbolje frizure koje će se nositi ovog leta collage Kako sa stilom nositi ukrase za kosu · · · ·