BeFunky-collage (5)
U VAZDUHU · urban flash

Vreme je da prestanete da se plašite neuspeha. Kako tvrde poznate dame, neuspeh može biti i siguran korak do vašeg sledećeg uspeha. Niko od nas ne želi da doživi neuspeh. Naročito žene imaju posebne razloge da ga se plaše.

Prema tvrdnjama istraživača, ukoliko ipak uprskamo stvari, žene će oštrije biti osuđene za razliku od suprotnog pola ako bi im se dogodio isti neuspeh. Iz tog razloga žene se odlučuju da preuzmu manje rizika i igraju na sigurno kada su u pitanju život i karijera.

Po prirodi, čovek se plaši neuspeha, ali treba da sprečimo da nam strah od neuspeha umanji šanse za uspeh. Najuspešnije žene današnjice, koje su u jednom trenutku svoje karijere doživele neuspeh, imale su da kažu nešto na tu temu. Ono što im je svima zajedničko jeste to da nisu dozvolile da ih greške odvuku sa zacrtanog puta. Naprotiv, te greške su ih podstakle da nastave putem i ostvare svoje uspešne karijere. Evo šta su ove dame rekle, i neka vas njihove izjave inspirišu da ostvarite vaše snove.

Serena Vilijams

„Ja mislim da se šampion postaje ne na osnovu pobeda, već na osnovu načina na koji se oporavljate nakon pada. Lično sam nekoliko puta imala padove. Svaki put bih se izdigla posle pada, sklonila prašinu sa sebe i rekla bih sebi da sam sposobna da to uradim na bolji način ili da mogu da se povratim na nivo na kom želim da budem”.

Opra Vinfri

Kada je pričala o svom prvom poslu gde je doživela ponižavanja, seksualno uznemiravanje, a na kraju je dobila i otkaz, rekla je: „Nisu sva moja sećanja dok sam radila u Baltimoru tako dobra, ali ipak mogu da istaknem da ima dobrih uspomena koje su mi pomogle da izrastem u pravu ženu. Tamo sam došla sva naivna, bez iskustva, ne znajući šta je posao, a šta život. I eto, Baltimor me je naterao da odrastem”.

Vera Veng

„Pad se mora desiti kada učiš da budeš skejter, potrebno je svaki put da ustaneš posle pada i nastaviš sa vožnjom. Ne smeš da dozvoliš da te bilo šta odvrati od toga”.

Bijonse

„U vreme kada sam započinjala karijeru nisam shvatala da iako radiš naporno dajući sve od sebe ipak možes da izgubiš. Nikada nisi predobar da bi izgubio, nikada nisi dovoljno veliki da bi izgubio”.

Ana Vintur

„Svako bi trebalo da bude otpušten bar jednom u svojoj karijeri jer savršenstvo ne postoji”.

Lejdi Gaga

„Sećam se kada je moj prvi album posle samo tri meseca ispao sa top liste. Nakon toga rekla sam mami hajde da posetimo baku. Sedela sam i plakala na bakinom kauču. Baka me je posle nekog vremena pogledala i rekla: Ostaviću te da se isplačeš do kraja dana, kada prestaneš da plačeš moraš da se vratiš i da ih razvališ”.

prepolovljene-stvari Slike prepolovljenih stvari otkrivaju njihovu skrivenu stranu man-and-woman-4003191_960_720 Ljubav u doba interneta: 3 pravila kojih se treba držati BeFunky-collage (2) Možete li da rešite ovu Ajnštajnovu zagonetku? dmitry-ratushny-67024-unsplash Kako maternji jezik utiče na naša čula? · · ·