Kućne biljke
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Želite da gajite biljke u vašem domu, ali se plašite da ćete zaboraviti da ih zalijete ili ćete ih uništiti preteranom negom.

Volite da gledate slike lepo uređenih stanova i primetili ste da na većini njih se nalaze zanimljive sobne biljke, pa biste voleli da ulepšate svoj prostor zelenilom, ali ne znate koje biljke dobro uspevaju u stanu, pogotovu ako nemate puno vremena da se ozbiljno bavite baštovanstvom.

Evo nekoliko predloga sobnih biljaka, koje ne zahtevaju puno nege:

Zamija

Zbog sjajnih listova, učiniće vam se da je u pitanju plastična biljka, ali ovo je jedna od najzahvalnijih biljaka za vaš dom. Uspeva i na mestima koja nisu izložena dnevnoj svetlosti, a možete je zalivati na svake dve nedelje.

Filadendron

Želite da vam kuća podseća na džunglu,  filadendron je pravi izbor za vas. Po boji listova videćete da li biljku zalivate previše (postaće braon) ili premalo (požuteće). Dovoljno je se setite da je zalijete na svakih sedam dana.

Klivija

Da ne poverujete – ova biljka cveta tokom zime i kada nema puno dnevne svetlosti.

Sanseverija

Za ovu lepoticu mnogi kažu da je neuništiva. Ako vam je uvenula, to znači da ste joj posvećivali previše pažnje.

Čuvarkuća

Vole sunce, nije ih potrebno zalivati često, njihov koren ne zahteva puno prostora, pa možete posaditi nekoliko u jednu saksiju. Nemojte da ih držite u stanu, nego na spoljnoj strani prozora.

Balkoni i dekoracija Ideje za uređenje malih balkona i terasa cover1 Object constructors: Kreativna manufaktura mladog bračnog para cover1 Futuristička super jahta piramidalnog oblika cover1 Najlepši kamini na svetu (galerija)