page-cover
PULS GRADA · gastro

Mnogi ljudi se slažu da je sašimi (japanski delikates koji se sastoji od tanko isečenih komada ribe ili drugog mesa) jedan od najboljih načina za spremanje ribe. Kada ga konzumirate, imate priliku da uživate u najsvežijim morskim specijalitetima, ali i da se divite lepoti samog obroka čija je prezentacija odskora postala prava umetnost.

Na Instagram profilu mikyoui00 jednog japanskog tate možete pronaći pregršt primera ovako savršeno aranžirane hrane. Ovaj svojevrsni kulinarski umetnik je sasvim slučajno počeo da se bavi ovom aktivnošću. On je, naime, želeo samo da provodi vreme sa svojim sinom pa je u tu svrhu odlučio da bi mogli zajedno da se bave kreativnim aranžiranjem sirove ribe. Nije trebalo da prođe dosta vremena pre nego što su se izveštili u tome i počeli da objavljuju svoja mala remek-dela na Instagramu.

U našoj galeriji možete videti zbog čega ovaj profil ima skoro 29.000 pratilaca, a nemojte se začuditi i ako ogladnite kada vidite ove savršene obroke.

Aranžirani sašimi obrokOtvori galeriju
BeFunky-collage Ova hrana je najpopularnija u svetu Moon Cake_Home Made Company Home Made Company: Moon Cakes – punjeni sočni keksići sa tankom koricom anastasia-zhenina-84104-unsplash Šta je intuitivna ishrana? Nutricionisti savetuju kako da se bolje hranite bez držanja dijete spaghetti-1987454_1280 Gradonačelnik Bolonje neće da čuje za špagete bolonjeze · · · ·