PHOTO-2019-06-06-13-42-562
PULS GRADA · aktuelno

Konferencijom za medije koja je održana danas u šoping centru Stadion, najavljen je odlazak po četvrti put Umetničke fudbalske reprezentacije Srbije – Art Football Serbia na 9. Svetsko prvenstvo u fudbalu za umetnike. Humanitarni, umetnički i muzički spektakl ART FOOTBALL koji se održava u Moskvi od 8 – 16. juna pod sloganom „Šampionat mira“ prepoznat je od strane FIFA, a za cilj ima da se poznati umetnici iz celog sveta takmiče jedni protiv drugih na fudbalskom terenu, ali i da predstavljaju svoje zemlje kroz umetnost, a pre svega kroz muziku i nacionalne koncerte. ART FOOTBALL prvenstvo se održava u okviru projekta „Pod zastavom plemenitosti“, sa ciljem da se prikupe sredstva koja garantuju lečenje teško bolesne dece.

Na ovogodišnjem šampionatu učestvuje 16 umetničkih selekcija sa četiri kontinenta, Srbija je u grupi sa odgovarajućim selekcijama Mađarske, Kirgistana i Slovenije. Čast nam je što ćemo imati priliku da ove godine odbranimo bronzanu medalju sa prošlogodišnjeg takmičenja, koja nam je služila kao motivacija ka zlatu. Pored fudbalskog dela, umetnici će predstavljati Srbiju kroz nacionalni koncert, koji će se održati 12. juna u centralnom moskovskom parku, Gorki parku. Osvojeni Grand prix u muzičkom delu prošle godine, braniće Neverne bebe uz podršku Art Football Serbia band, nakon kojeg će svoj solistički koncert održati Emir Kusturica i Non Smoking Orcherstra.

Umetničku reprezentaciju Srbije predstavljaće glumci Andrija Kuzmanović, Miloš Petrović Trojpec, Nikola Glišić, Marko Gizdavić, muzičari Branislav Lalić, Gru, Niggor, Milan Mitrović, Marko Đurovski, DJ Danijel Čehranov i Marko Gojković, bivši fudbaleri Slavko Matić i Rajko Šarić, kao i plesač Mirko Knežević. Počasni selektori ove godine biće Milan Živadinović i Milovan Rajevac.

DJ Danijel Čehranov, jedan od najboljih strelaca umetničke reprezentacije, ovom prilikom izjavio je „Ekipa je spremna da u fudbalskom delu takmičenja bude konkurentna svim selekcijama i nada se da će osvojiti medalju kao i prethodne godine“.

Glumac Nikola Glišić, član reprezentacije od osnivanja, smatra da će ovogodišnji članovi reprezentacije Art Football Serbia predstavljati Srbiju u najboljem svetlu i odbraniti zasluženi Gran prix u muzičkom delu takmičenja.

Marko Đurovski, lider na fudbalskom terenu, kao glavni adut ekipe ističe pozitivnu energiju i sinergiju među članovima i smatra da je ekipa sposobna za dobre rezultate predvođena iskusnim strategom Milanom Živadinovićem „Na prvenstvo odlazimo dobro pripremljeni, a svaku utakmicu odigraćemo maksimalno motivisani.“

„Zahvaljujemo se svima koji su podržali našu želju da i ove godine predstavljamo Srbiju na značajnom međunarodnom događaju kakav ART FOOTBALL FEST jeste, a pre svega Fudbalskom savezu Srbije, Ministarstvu spoljnih poslova uprave za dijasporu i SC Stadion koji su pomogli projekat“, izjavio je tim ART FOOTBALL SERBIA.

BeFunky-collage Program „Muzika nade“ pokreće crowdfunding kampanju IKEA_and_Tom_Dixon_Democratic_Design_Days_01 IKEA inovacije u domenu očuvanja životne sredine predstavljeni na Danima demokratskog dizajna DNR logo Četvrti Dok’n’Ritam na novim adresama od 13. do 16.juna BeFunky-collage Još jedno priznanje za Saint Ten Hotel ·