Gandolfini
KULTURA · film/TV

U jeku dodele Oskara, podsećamo vas na neke čuvene filmske glumce koji su nas tragično napustili u ovoj ili prethodnoj godini.

1. Philip Seymour Hoffman

Ovaj poznati glumac pronađen je mrtav 2. februara ove godine u svom stanu u Njujorku, a tragično je preminuo od prekomerne doze narkotika. Oskara je osvojio za fantastičnu izvedbu u filmu Capote (2005).

2. Shirley Temple

Shirley Temple preminula je 10. februara ove godine u San Francisku, a postala je poznata kao devojčica koja je Oskara osvojila još 1935. godine. 1992. godine Američka filmska akademija joj je dodelila i Nagradu za životno delo.

3. James Gandolfini

Čuveni Toni iz Sopranovih umro je od srčanog udara prošlog juna, a više je puta nominovan i jednom je osvojio Zlatni globus, 2000. godine.

4. Peter O’Toole

Veliki Lorens od Arabije, Peter O’Toole napustio nas je u decembru 2013. godine, a počasnu nagradu Američke filmske akademije 2003. godine.

5. Dennis Farina

Američki filmski i televizijski glumac, najpoznatiji po svojim ulogama u filmovima Luck i Get Shorty, umro je prošlog jula u svojoj 69. godini.

6. Joan Fontaine

Američka glumica, najpoznatija po ulozi u čuvenom Hitchcockovom filmu Rebecca, preminula je u decembru 2013. godine.

7. Paul Walker

Zvezda poznatog filmskog hita Fast & Furious, četvorogodišnji Walker je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći u decembru prošle godine.

8. Karen Black

Glumica poznata po svojim ulogama u kultnim filmovima kao što su Nashville i Easy Rider, preminula je prošle godine u sedamdeset četvrtoj godini.

Lauš Filmska recenzija: Lauš Matthew-McConaughey McConaughey renesansa Ćurke na slobodi Filmska recenzija: „Ćurke na slobodi“ Lov Oskari druge vrste: Kandidati za najbolji film van engleskog govornog područja · ·