Humus_1-1_cover
PULS GRADA · gastro

Verovatno ste već probali humus, orijentalni specijalitet o kom se sve češće priča. Da li znate na koje sve načine možete da iskoristite ovaj bliskoistočni delikates na bazi leblebija?

Kao ukusno i zdravo jelo, humus je našao svoje mesto u našoj užurbanoj svakodnevici i zbog toga je sve popularniji. U ovom članku, predstavićemo sedam situacija u kojima on može biti inspiracija za vaš sledeći obrok, posluženje ili kulinarski poduhvat.

1. Kada ti se nešto gricka uz film 

Da li možete da zamislite filmsko veče bez grickalica? Humus u različitim ukusima (semenke bundeve, šitake, cvekla) odlično ide uz sve vrste slaniša, a ako ste na dijeti isecite šargarepu i krastavac na štangle, umočite ih u humus i grickajte do mile volje.

2. Kada ogladniš na poslu 

Na poslu vem je potreban izvor energije koji će raditi za vas. Jedan od retkih, kompletnih, a opet zdravih obroka koje možete kupiti u svakoj prodavnici je Ribella hummus. Uz dva nova ukusa, ajvar i Sweet Onion Salad, napravićete ukusan i zdrav predah.

3. Kada ti je potrebna brza, a zdrava hrana 

Humus je jedan od najčešćih priloga za falafel. Ako već morate da jedete brzu hranu, izaberite onu koja je zdrava. Puno proteina koje humus sadrži čini ovu namirnicu dovoljno hranljivom da vas drži sitim dobar deo dana.

4. Kada želiš dragačiji prilog uz meso i ribu 

Ako volite jednostavna jela koja uključuju hrskavu piletinu, sočnu šniclu ili riblji filet, humus možete koristiti kao savršeni prilog koji će obogatiti vaš obrok. Poigrajte se sa različitim ukusima Ribella hummusa kao što su urnebes ili pikant.

5. Kada spremaš hrono doručak 

Za sve koji su na hrono ishrani, humus je nezaobilazna namirnica koja će doručku dati posebnu čar. Osnovni recept humusa sadrži leblebije, susamovu pastu, limunov sok i malo belog luka, zbog čega je dozvoljen i u periodu restrikcije.

6. Kada praviš dresing za salatu ili sos za pastu 

Mnogi ljubitelji humusa još uvek nisu otkrili sve načine na koje on može da se iskoristi. Razblažen sa malo limunovog soka ili maslinovog ulja, on postaje jedinstven dresing za salatu ili sos za pastu.

7. Kada gosti dođu nenajavljeno 

Jedan od razloga zbog kojih je uvek dobro imati humus u kući je to što vas iznenadni gosti neće uhvatiti nespremne, čak i ako su vegetarijanci. Nova pakovanja Ribella hummusa izgledaće primamljivo na stolu, a posluženje će biti originalno.

Shakshuka 2_cover Čarobna jutra 7856_83_cover Mediteranska kuhinja Budve: Paštrovska kužina page_cover Fine Sushi: Uzbudljivi ukusi tople japanske kuhinje na Vračaru IMG_2732_cover Tri dobra razloga zašto biramo organsku hranu · ·