Harlem 1970.
fotografija

Možda vas povratak u prošlost zanima samo dok prelistavate stare porodične albume, ali ponekad nije loše podsetiti se da nekadašnja svakodnevica danas može biti samo deo umetničke ili istorijske zaostavštine. Takav je slučaj sa stanovnicima i ulicama Harlema, koje je u najteže vreme tokom ranih ’70-ih fotografisao Jack Garofalo.

Sedamdesete su imale naročitu vitalnost i estetske karakteristike koje će se ove godine pokušati obnoviti kroz modnu industriju. Jack Garofalo (1923-2004), najviše je voleo da svoje utiske prikuplja kroz uličnu fotografiju, i tako je radeći za časopis Paris Match proveo 1970. pokušavajući da zabeleži život u Harlemu koji u to vreme prolazi kroz tešku egzistencijalnu krizu.

Iako je SAD u to vreme potrošio preko 100 miliona dolara ulažući u sve što bi se moglo zamisliti – zdravstvenu negu, škole, infrastrukturu, bezbednost, pomoć za nezaposlene, trudnice i stare, ništa nije pomoglo i svi koji su imali jasne ciljeve u životu napuštali bi Harlem. Ako danas pogledate fotografije koje je napravio Garofalo čini se da je istorija varljiva nauka, i da su njegovi stanovnici uvek bili zadovoljni mestom na kojem su odrasli ili žive!

Jedinstvena estetika Harlema iz '70-ihOtvori galeriju
Poznati u '90-im Instagram: Retke fotografije zvezda iz ’90-ih Romi na moru Raj u sred siromaštva Selfie star i do 100 godina Selfiji poznatih osoba u poslednjih 100 godina Fotografije napravljene u pravom trenutku Aparat je škljocnuo u pravom trenutku ·