Seks i mladost
U VAZDUHU · urban flash

Koji su to maleni benefiti činjenice da uživamo u seksualnim aktivnostima? Sigurno ste već negde čuli da „oslobađa kalorija“, da je zdrav za srce i cirkulaciju, ali to sve još uvek nema veze sa podmlađivanjem. Žene revnosno utrljavaju kreme i odlaze na tretmane kojima žele da učine da izgledaju mlađe, a nauka kaže da postoji način koji je 100% prirodan. Koji?

Zvuči sasvim neverovatno, ali, ako želite da izgledate, a sudeći prema istraživanjima, i da se osećate 10 godina mlađe, biće dovoljno da manje-više redovno upražnjavate seks! Da, da, reći ćete vi, to deluje kao neko magično rešenje u koje niste sasvim spremni da poverujete. Ali zašto?

Najpre, naučnici kažu da su aktivnosti koje imate u krevetu one koje čine da povratite svoju mladalačku energiju, snagu, pa čak i detinjastu stranu. Tamo gde ima stida i nemaštovitosti, nema dobrog uživanja. Druga stvar koja je pravi anti-age serum je mešavina estrogena, endorfinam oksitocina, adrenalina i testosterona koja se u krevetu tokom strasnih aktivnosti takođe oslobađa!  Estrogen čini našu kožu rastegljivijom, a to je dobar znak jer nefleksibilnost stvara bore. Povećava se lučenje kolagena i to onog prirodnog, uz to lučenje endorfina pomaže da se naspavate i to kvalitetno, a san je sjajan za regeneraciju čitavog organizma. Seks je sjajna stvar koja pomaže da se oslobodite stresa, tako da je istraživanje sprovedeno u Engleskoj, na čak 3000 ispitanika pokazalo kako tri puta nedeljno aktivnosti u krevetu jeste povezano sa mladalačkim izgledom!

pagecover Mračne „stock“ slike: Uznemirijuće ili urnebesno? pjimage Evo zašto muškarci žive kraće nego žene (galerija) Zagonetke Zagonetke koje će vas ozbiljno namučiti check-this-list-of-things-men-think-are-attractive-but-arent-are-you-guilty-of-any-1122x748 Muškarci misle da ih ovih 7 stvari čine atraktivnim suprotnom polu · · ·