1_Beautiful-passionate-couple-having-sex-on-bed
PULS GRADA · zdravlje

Postoje mnoge studije o tome zašto je seks dobar za naš organizam. U najnovijem istraživanju jednog američkog univerziteta, utvrđeno je da seks donosi veći osećaj svrhe u životu.

U toku istraživanja, naučnici su pratili 152 studenta tokom tri nedelje života i tražili od njih da vode dnevnike sa zabeleženim raspoloženjima, koliko im se život čini svrsishodnim i koliko često imaju seks. Utvrđeno da je da je seks ne samo uticao na bolje raspoloženje narednog dana, već je i povećao osećaj da je život značajan i da ima neku svrhu.

Ovakav osećaj bio je prisutan i kod muških i kod ženskih učesnika studije. Osećaj svrhe u životu obično se javlja kod pojedinaca kada su sve njihove osnovne potrebe zadovoljene, a seks donosi osećaj pripadanja. Takođe je moguće da aktivnosti koje zadovoljavaju hedonističku stranu ličnosti pomažu u uspostavljanju zadovoljavajućeg života, punog značaja za individue.

93105d7ec48abd376c284a55e762d947 5 načina da smanjite upotrebu elektronskih uređaja u svom životu shutterstock_199262555 Uvek je potrebno da smo dobro hidrirani saulo-mohana-77106-unsplash-1024x681 Koliko se bakterija nalazi na vašem mobilnom telefonu? Kondilomi Ginnea 011: Šta treba da znate o kondilomima? · · · ·