Selfie fotografije statua
KULTURA · art

Sve je počelo kao i većina instant internet trendova – na društvenoj mreži zvanoj Reddit. Jedan posetilac irske Crawford Art galerije je uspeo da uz pomoć svog smartfona, fotografiše skulpture iz grčko-rimskog perioda tako, da izgleda kao da one to čine same. I tako je još jednom uspešno postignut efekat selfie fotografije, toliko popularan na društvenim mrežama danas.

Autor ovih fotografija postavljao je kameru iza ruke skulpture, baš kao što to čine autori fotografija iz ruke – a rezultati su urnebesno realistični, iako je rekao da ga je osoblje galerije čudno posmatralo kada je izvodio mali foto trik. Nakon originalnog posta drugi su, takođe na Redditu, pokušali da oponašaju ono što su videli i tako je stvoren „statueselfie“. Pre nego što donesete bilo kakav sud u vezi sa novim trendom, imajte na umu da je originalni autor ovih fotografija već posavetovao potencijalne nove autore da nipošto ne dodiruju skulpture, ili kakve druge oblike umetnosti, ukoliko žele da se okušaju u novoj foto disciplini.

Selfie fotografije drevnih statuaOtvori galeriju
Pieta Izložba „Distitled: Pieta“ u KC REX 55. Oktobarski salon 55. Oktobarski salon: Stvari koje nestaju Hitchcok - predmeti za ubijanje Hitchcock: Zloslutni predmeti Umetnost tokom Velikog rata Umetnost tokom Velikog rata · ·