Selfie star i do 100 godina
fotografija

Smatrate da je selfie neobična tekovina rezervisana za 21. vek u kojem eto živimo, a volimo i da poziramo? Razmislite još jednom! Selfiji imaju dugu istoriju koja seže mnogo dalje od pojave pametnih telefona, pa čak i digitalne kamere. Autoportret je onima koji su makar jednom bili u galeriji sigurno poznat i kao pojam koji se pored novih tehnologija pojavljuje i u drugim segmentima života.

Selfie je naravno blagovremeno dospeo i do Oxfordovog rečnika, ali to i dalje ne znači da ovaj pojam u njegovoj suštini nećete pronaći u fotografijama starim i do 100 godina.

Prvi selfie je napravio Robert Cornelius, američki pionir fotografije i to još 1839. Jedna od prvih tinejdžerki koja je napravila selfie je ćerka ruskog cara Nikolaja II, Anastasija Nikolajeva Romanova, koja je to učinila 1914. godine kada je imala svega 13 godina. Stoga, kada vam neko sledeći put prebaci kako jurcate za poslednjim tekovinama civilizacije slobodno mu skrenite pažnju da selfie postoji ravno jedan vek.

Selfie fotografije poznatihOtvori galeriju

PODSEĆANJE: Kim Kardashian pravi knjigu svojih selfie fotografija

Photojojo „Dronie“: Nova vrsta „selfie“ fotografije snimljena kamerom u letu "Selfie" u pravom trenutku „Selfie“ u pravom trenutku Acer selfie šešir Acer sombrero za najbolje selfie fotografije Fotografije napravljene u pravom trenutku Aparat je škljocnuo u pravom trenutku · · ·