Filmovi o spermi
KULTURA · film/TV

Holivud uvek pronalazi nove teme na koje se može snimiti scena, ili čitav film. Ponekad su one prihvatljive, a ponekad nisu za mlađe od 18 godina. Teško je reći da nas neke stvari uopšte ne zanimaju, samo zato što smo sramežljivi ili „…što nismo znali kako da pitamo“, tek u Holivudu su snimljeni neki poznati filmovi o donatorima sperme i raznovrsnim načinima kako se sve može postati otac ili majka!

1. Monty Python The Meaning Of Life (1983)

Kako je Terry Jones objasnio 2003. godine pesmica Every Sperm is Sacred nije nikakva parodija, tako da smo možda godinama živeli u slatkoj zabludi da su Monty Pythonovci želeli da se na duhovit način narugaju katoličkoj crkvi koja se izrazito protivila masturbaciji!

2. Forget Paris (1995)

Romantična komedija iz prve polovine devedesetih koju ste možda i propustili, ali oni koji su dugo bili u braku bez dece verovatno su je odgledali kako bi se osetili kao da njihov problem imaju i drugi ljudi. Brak bez dece, ljubav, veštačka oplodnja, stres, zapravo mnogo stresa i Billy Crystal i Debra Winger u naslovnim ulogama – nemojte propustiti!

3. There’s Something About Mary (1998)

Brutalno i smešno, naravno ne za one previše gadljive ili stidljive. Rečenicom Is that hair gel? Cameron Diaz otvara polje za dobru zabavu, a od jedne recimo neprikladne scena film odlazi u drugu krajnost, takvu, da vas stomak može zaboleti od smeha…

4. The Switch (2010)

Nije život što i film, ali nije ni nemoguće da se ovakav zaplet dogodi u realnosti. Mlada žena (Jennifer Aniston) odlučila je da postane majka zahvaljujući donoru, ali se usled niza neobičnih okolnosti ispostavlja da je otac njenog sina zapravo njen najbolji prijatelj…

5. Delivery Man (2013)

Zbrka u banci sperme učinila je da David Wozniak (Vaughn) postane otac 533 dece. On je u doniranju našao dobar način da zaradi, da bi potom uzeo ulogu oca i anđela čuvara za svako dete čiji je biološki otac – prilično nemoguće, zar ne?

6. Everything You Always Wanted To Know About Sex* But Were Afraid To Ask (1972)

Kultni film s početka sedamdesetih, koji ste verovatno nekada pogledali. Reč je o filmu sastavljenom od sedam kraćih filmova, sa temama značajnim za seksualno obrazovanje, među kojima se nalazi i film o masturbaciji.

7. Parks And Recreation (2013)

Tokom pete sezone popularne serije, junakinja Ann Perkins (Rashida Jones) rešava da postane majka iako nema partnera. Chris Traeger (Rob Lowe) je njen izabranik za značajnu ulogu biološkog oca, a muke i teške odluke nadovezuju se jedna na drugu, baš kao što je to slučaj u realnom životu.

8. Made In America (1993)

Tokom ranih devedesetih rasizam je u Americi još bio jedna od vodećih tema. U filmu Whoopi Goldberg i Ted Danson igraju biološke roditelje, a zapravo Whoopi je ostala u drugom stanju verujući da je njen donor bio crnac. Zaplet nastaje tek kada njena ćerka pođe u potragu za svojim ocem.

9. The Kids Are All Right (2010)

Lezbejski par Nic (Annette Bening) i Jules (Julianne Moore) nalaze se u zategnutom odnosu, koji bismo mogli okarakterisati kao bračna kriza, a na sve to one upoznaju donora Nicino dvoje dece Joni (Mia Wasikowska) i Lasera (Josh Hutcherson). Nevolja je što je donor vrlo duhovit, simpatičan i zgodan (Mark Ruffalo), pa se situacija u porodici dodatno komplikuje.

10. American Pie (1999)

Braća Weitz napravila su sjajnu tinejdžersku komediju, koju su rado gledali i „matorci“. Nezgodno je kada pijete iz čaše koja nije vaša, jer nikada ne možete biti sasvim sigurni šta se sve nalazi u njoj!

Sense 8 Prikaz serije: „Sense8“ Bašta Fest Bašta Fest: Nova filmska oaza Panama Danas počinje 8. Cinema City festival fightclub_featured 10 legendarnih filmova koji su prvobitno bili sahranjeni od strane kritike · ·