lutke
KULTURA · fotografija

Fotograf Claus Lucas razlikuje se od ostalih fotografa ne zato što koristi poseban objektiv ili ima poseban način fotografisanja. Razlikuje se po tome koga to fotografiše, jer Claus je žive modele zamenio lutkama.

Barbika i Ken su modeli, a u pitanju je niz erotskih fotografija sa njima. Okej, ovo podseća na detinjstvo, zar ne? I neprijatno je gledati Lucasove fotografije? Skoro da imate isti osećaj neprijatnosti kao kada gledate radove Davida Lyncha. Nešto je u Clausovim radovima pomereno, nešto koketira sa bizarnim, ali niste sigurni tačno šta je to što vas provocira.
A i ime ovih fotografija je prikladno, Sense of Guilt (osećaj krvice). Dakle, Barbika i Ken su fotografisani u erotskim pozama i postali su (još jednom) objekti želje.

Definitivno je da su ove fotografije u većini ljudi probudile ono što su pokušavali da sakriju još kao deca. Junaci prvih erotskih igrica u detinjstvu su bile upravo ove lutke. A sada su tu, pred nama, u erotskim pozama i podsećaju nas na igrice koje smo nekada igrali. Proverite u galeriji o kakvim fotografijama je reč.

Foto: Claus LucasOtvori galeriju
žene Women’s Work: Žene u „muškim“ zanimanjima Romeo Ibrisevic-Odbrana Mosta mladosti Izložba ratnih fotografija „Lekcije iz ’91.“ brln Berlin noću Gradovi sveta slikani iz vazduha Poznati gradovi u nepoznatom izdanju · · · ·