devojke
KULTURA · fotografija

Godine 1985, fotografkinja Karen Marshall započela je svoju foto seriju devojaka iz Njujorka koje su se družile. Zainteresovana za hvatanje intenzivne veze ženskog prijateljstva, Karen Marshall prilazi 16-godišnjoj Molly Brover sa pitanjem da li sme da fotografiše nju i njene prijateljice.

Fotografkinja je tada bila u srednjim dvadesetim godinama i htela je da fotografiše devojke koje su je podsetile na njeno odrastanje. Ona fotografiše Molly Brover i njene prijateljice dok se druže u parku, za vreme sleepovera, dok se pripremaju za noćne izaske, dok puše cigarete posle škole. Devet meseci posle početka projekta Molly Brover je poginula, a fotografkinja Karen Marshall je nastavila projekat jer je shvatila da će Molly zauvek imati 17 godina a ostale devojke će postati žene, te je morala da vidi kako će sve izgledati. Za trideset godina rada na projektu, Karen je dobila seriju fotografija koje pokazuju prelaz iz devojčice u ženu. Fotografije su intimne, smešne, nezaboravne i lepe, pokazuju svu snagu ženskog prijateljstva. Pojedine fotografije možete pogledati u našoj galeriji.

Foto: Karen MarshallOtvori galeriju
3 Glasses Later Tri čaše kasnije – četiri faze lica onih koji piju vino Patrick Chamberlain Fotografije društveno neprilagođenih foto Njegove fotografije parova nisu standardne Fotke Zabava kraj bazena- samo za odabrane ·