Lady Gaga
KULTURA · film/TV

Kompanija Netflix, koja igrani sadržaj distribuira preko sopstvenog paketa usluga, odavno je uplovila u originalnu produkciju. Serije „House of Cards“, „Stranger Things“ i „Orange is the New Black“ njen su zaštitni znak. Ali, manje je poznato da Netflix pored serija ima i na desetine filmova koji su snimljeni pod njegovim krovom.

Filmove različitog žanra kompanija obično distribuira samo preko striming servisa i videa na zahtev, tako da oni često prođu neopaženo. Mnogi od njih su u ravni holivudske produkcije ili sjajnog autorskog filma, a do kraja narednog meseca Netflix će predstaviti čak trinaest novih naslova. Mi smo izdvojili šest, koji su nam se učinili najzanimljivijim.

Gaga: Five Foot Two

premijera: 22. septembar

Ekscentrična, neponovljiva, kontroverzna i talentovana – Lady Gaga već godinama unazad brani poziciju jedne od najuspešnijih zvezda popularne kulture. Biografski dokumentarni film Gaga: Five Foot Two prikazuje šta se dešavalo u njenom životu u toku poslednjih godinu dana. Reditelj Chris Moukarbel (Banksy Does New York) opredelio se za cinema verite pristup, tako da će biti zanimljivo videti kako u tom stilu izgleda nastanak pevačicinog petog muzičkog albuma Joanne, priprema za njen čuveni nastup u poluvremenu Super Bowl utakmice i snimanje epizodne uloge u seriji American Horror Story: Roanoke.

Gerald’s Game

premijera: 29. septembar

Stephen King je majstor horor žanra i pravi mamac za producente. Film It neće stići ni da završi bioskopsku distribuciju, a već ćemo moći da pogledamo Gerald’s Game, još jednu ekranizaciju njegovog romana. Šta sve može poći po zlu kada se bezazlena igra u krevetu pretvori u pravu noćnu moru, pokazaće nam Carla Gugino (San Andreas) i Bruce Greenwood (Star Trek), koji tumače glavne uloge u ovom trileru. Dodatni plus je Mike Flanagan, reditelj koji je do sada uvek uspevao da izvuče maksimum od B produkcije (Ouija: Origin of Evil, Hush). Ukoliko volite Kingove priče, imajte na umu da će 20. oktobra Netflix prikazati i film 1922, koji je takođe zasnovan na delu čuvenog pisca.

Our Souls at Night

premijera: 29. septembar

Posle više od pedeset godina, koliko je proteklo od filma Barefoot in the Park, Robert Redford i Jane Fonda glume zaljubljeni par u nekom filmu. Dramom Our Souls at Night pokušaće da približe usamljenost i romansu u trećem dobu života. Ovaj film reditelja Ritesha Batre (The Lunchbox) predstavlja ekranizaciju istoimenog romana Kenta Harufa i bio je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Veneciji.

The Meyerowitz Stories (New and Selected)

premijera: 13. oktobar

Komičar Adam Sandler izgubio je dosta na duhovitosti zahvaljujući nekolicini jako loših filmova u kojima se pojavio. Uloga u filmu The Meyerowitz Stories (New and Selected) mogla bi ga vratiti na stare staze slave. Za razliku od razuzdanih, nezrelih komedija, Sandler u ovoj drami reditelja Noae Baumbacha (Frances Ha) tumači člana disfunkcionalne porodice, koja se ponovo našla na okupu. Film je pobrao hvalospeve kritike u Kanu, gde je bio u trci za Zlatnu palmu. Sporedne uloge tumače Dustin Hoffman, Ben Stiller i Emma Thompson.

Wheelman

premijera: 20. oktobar

Akcioni film Wheelman ne bi trebalo mešati s istoimenom video igrom, jer ne predstavlja njenu ekranizaciju. Režiju i scenario o vozaču, koji shvata da je prevaren posle pljačke banke, potpisuje Jeremy Rush, debitant u svetu dugometražnog filma. Trejler obećava adrenalin u skladu s prezimenom reditelja, a automobilom je u naslovnoj ulozi ovladao harizmatični Frank Grillo (Warrior).

One of Us

premijera 20. oktobar

Pojedinci koji požele da se odvoje od verskog fundamentalizma, a odrastali su u okruženju gde je religija bila uzor za sve oblike ponašanja, obično plaćaju veliku cenu za svoj individualizam. Dokumentarni film One of Us prati nekoliko pripadnika ortodoksne frakcije judaizma, koji su pokušali da život nastave van te strogo zatvorene zajednice. Rediteljke filma su Heidi Ewig i Rachel Grady, autorke kultnog dokumentarca Jesus Camp.

KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE Filmski septembar/oktobar hannibal-lecter-silence-lambscover Top 10: Najbolji filmski negativci game-of-thrones-season-7-9cover Game of Thrones: Šta sve znamo o sledećoj sezoni poznate serije Borg i Mekinro “Borg i Mekinro“ od četvrtka u preko 20 bioskopa · · ·