north-sentinel-island-untouched-modern-civilization-people-7
PULS GRADA · destinacija

Ljudi su uvek želeli da istražuju nepoznate zemlje i kulture. Međutim, postoji jedno pleme koje živi na ostrvu gde niko drugi ne sme, ili se ne usuđuje da kroči.
Ostrvu Severni Sentinel, jednom od Andamanskih ostrva u Indijskom okeanu, zabranjen je pristup, jer na njemu žive ozloglašeni Sentilenci. Članovi ovog plemena odbijaju bilo kakav kontakt sa došljacima, te bivaju vrlo agresivni prema bilo kome ko se usudi da kroči na njihovo ostrvo. Ipak, poseta ovog ostrva nije opasna samo po radoznale turiste. Žitelji ovog ostrva nisu imuni na bolesti modernog doba, tako da bi ih kontakt sa drugim ljudima potpuno dokrajčio.

Indijska vlada bila je voljna da stupi u kontakt sa ovim plemenom. Prvi i verovatno jedini miroljubivi susret odigrao se 1991. godine, kada je učenjak T.N. Pandit došao na ostrvo noseći kokose i druge poklone u nadi da će zadobiti naklonost ovog plemena. Tada su članovi ovog plemena prvi put dočekali nekoga bez strela.

Međutim, ubrzo nakon ove posete, zvaničnici su odlučili da prekinu dalje misije. Oni su zaključili da je pleme zdravo, te da se sasvim lepo razvija i bez kontakta sa modernom civilizacijom.

Teško je reći da li će kontakt sa ovim plemenom ikada biti ostvaren. Za sada deluje da je plemenu mnogo bolje bez posetilaca. U galeriji pogledajte fotografije zabeležene na ovom ostrvu, i otkrijte puno zanimljivosti koje se tiču ovog nesvakidašnjeg plemena.

Ozloglašeno ostrvo Severni SentinelOtvori galeriju
giammarco-boscaro-380903-unsplash-1524475200 Evropski gradovi: Tragom pisaca klasike (I deo) chefchaouen-2302230_1280 Šefšauen: 5 razloga zašto treba posetiti Plavi grad u Maroku SmarjeskeToplice-01 Slovenija: Princeza banjskog odmora Svakodnevica u Mumbaju 5 dana u Mumbaju: Iskustvo koje menja život · · ·