3D cipele sa Design Weeka u Milanu
PULS GRADA · dizajn

U poslednjih nekoliko godina 3D štampa pokazuje sve svoje mogućnosti i nama ne preostaje ništa drugo no da se toj ekspanziji divimo. Skulpture, eksperimentalne tvorevine, a u poslednje vreme i modna industrija sve više je okrenuta onome što možemo dobiti zahvaljujući 3D štampi. Kompanija United Nude udružila je snage sa ovom vrstom štampe kako bi na milanskoj nedelji dizajna 2015. godine prikazala kako će možda izgledati cipele budućnosti!

Vodeće svetske arhitekte i dizajneri Ben van Berkel, Fernando Romero, Michael Young, Ross Lovegrove i Zaha Hadid pokazali su u okviru izložbe neobičnog naziva Re-inventing shoes pet modela 3D štampanih cipela, koje iako izgledaju neverovatno, verovatno nisu sasvim udobne za svakodnevnu rutu kuća-posao! Svaki model 3D cipela, koji je napravljen zahvaljujući ovakvoj štampi dostupan je u 50 komada, ali se štampa može ograničiti i na isključivo jedan, unikatan par cipela.

U budućnosti ovo, verovatno, znači da bi svako mogao da nosi cipele kakve je oduvek želeo a da za to ne mora da krene u potragu po čitavom gradu, već da u intimi svoje sobe osmisli odgovarajući par i da ga potom zahvaljujući novoj tehnologiji izradi u specijalizovanim 3D štamparijama. Pogledajte kakve su to cipele čuveni majstori dizajna kreirali, istina ne za svaki dan, ali za neke veoma moderne Pepeljuge – zašto da ne! Vežbajte svoju maštovitost svakodnevno, jer će ona uskoro verovatno biti jedini način da se u masi izdvojite kao drugačiji, unikatni i svoji.

Novitet sa milanske Nedelje dizajnaOtvori galeriju
Suntory-3d Viski s ledom na kreativan način Blatobran Otvara se galerija Blatobran Lego od 7 do 77 Lego kocke: Neverovatna nova namena Novo ruho Novo ruho jugoslovenskih reklama · · ·