Taormina
PULS GRADA · destinacija

Zašto u septembru? Zato što je vreme i dalje lepo, more toplo, a turista ne tako mnogo kao u jeku sezone. Zato što slatko grožđe i sveže maslinovo ulje začine svaki septembar na Siciliji.

Zato što se najveći broj muzičkih festivala na ostrvu održava baš tokom ovog meseca, a mnogi od njih su posvećeni vinu.

Sicilija – direktan čarter let / 10 noćenja od 385 €

Previše je razloga zbog kojih bi trebalo posetiti najveće ostrvo Mediterana, pa smo izdvojili samo one za koje verujemo da su najupečatljiviji. Ova mesta nikako ne bi smeli da propustite ako ste na Siciliji.

Taormina – Slikovita Taormina nalazi se na brdu Monte Tauro. Ovaj grad je još poznat kao “Biser Mediterana”. Šetnja gornjim delom grada, u koji se ulazi kroz vrata “Porta Mesina” i poseta grčko-rimskom pozorištu iz 3. veka p.n.e, jednom od najbolje očuvanih amfiteatara antičkog doba – idealno je proveden dan na Siciliji.

Ćefalu – jedno od omiljenih italijanskih letovališta. Smešteno je u podnožju čuvenog stenovitog rta “The Rock”, poznatog po dugoj peščanoj plaži, krivudavim i šarmantnim uličicama, gde ćete sigurno jesti odličan sladoled i piti preukusnu italijansku kafu,

Etna – Najviši aktivni vulkan u Evropi, ujedno je i jedan od najlepših. Možda i najneverovatniji doživljaj jeste vožnja žičarom sa pogledom na Etnu. Ako ste na Siciliji, ne propustite da posetite jedini aktivni vulkan u Evropi.

Palermo – glavni grad Sicilije, mesto gde je čuvena mafija Cosa Nostra započela svoje “slavne” dane. Pregršt kulturno istorijskih spomenika privlačiće vašu pažnju, a mediteranskom šarmu ovog grada, teško ćete odoleti.

Kanoli – najukusniji razlog da posetite Siciliju.  Iako ih možete probati bilo gde u Italiji, sicilijanske “male tube” su autentične i najukusnije. Punjenje od maskarpone sira može biti obogaćeno najrazličitijim dodacima, na vama je da odaberete svoj ukus.

Ako vas je privukla priča o Sicliji, spakujte se i posetite je već ovog septembra!

Savršen dan u Budvi Provedite savršen dan u Budvi cover Koje su to najpopularnije turističke atrakcije u svakoj zemlji sveta Herceg Novi Herceg Novi: Jedinstveni čuvar zaliva Kotor Kotor: Grad sazdan od čudnovatih priča · · · · · ·