Kraljevski pank
PULS GRADA · moda

Možda bi predstavnici kraljevskih dinastija voleli da sami biraju garderobu, i možda bi da je tako birali upravo Simone Rocha za svoju modnu marku – ali umesto njih ovaj brend nose smeli ljudi iz šou biznisa, koji bi verovatno više voleli da imaju plavu krv. Možda nema pojma sa istorijskim podacima, kako sama tvrdi, ali da stvori kolekciju sa šarmom elizabetanske Engleske i te kako je talentovana. Još uvek nije kreirala za pozorište, a verovatno da bi i to mogla, međutim Rocha je vrlo vešta da od PVC čipke i veza stvori nešto što izdaleka izgleda tako kraljevski, a izbliza tako pank.

Inspiraciju je dobila nakon što je posetila National Portrait galeriju i izložbu o Elizabeti I i njenom narodu. Ono što ju je najviše podstaklo da se odluči za ovakva dizajnerska rešenja bila je Rochina neverica koliko su mlade i kako smirene bile one čije je portrete videla. Jedna od stvari koju je odmah zavolela bilo je saznanje koliko su slojeva garderobe nosile žene elizabetanskog doba. Za kreatorku je to bilo prilično seksi i provokativno, jer je čitav ritual oblačenja i svlačenja bio mnogo uzbudljiviji od onoga što se danas smatra seksi garderobom. Teški korseti su joj se takođe dopali te je u svojoj kolekciji nastojala da te specifične „istorijske“ utiske pretoči u sopstvene kreacije.

Simone Rocha: Kraljevski duh i pankerska slobodaOtvori galeriju
Kako biti Parižanka Kako da budete Parižanke gde god da živite La Perla Umetnost donjeg veša: 60. rođendan modne kuće La Perla Poznati reklame Poznati u reklamama Modni blogeri Modni blogeri sa najviše stila · · · · · ·