Odnos istoka i zapada
KULTURA · art

Umetnica i dizajnerka Yang Liu rođena je u Kini, ali danas živi u Nemačkoj. Od svoje 14. godine, kada se zajedno sa porodicom preselila, rasla je u okruženju drugačijem od onoga u kojem je do tada vaspitavana, a uzimajući u obzir da je bila već gotovo odrasla kada je počela da upoznaje novo okruženje, mogla je da zapazi mnoge razlike u tradicijama, koje bi nekom turisti lako promakle.

Serija crteža koju je uradila polaze od ličnog iskustva i u njima kroz minimalizam, gotovo simbol, Liu nastoji da prikaže velike razlike, gotovo dijametralne suprotnosti dve zemlje, od kojih većina njenih radova ispituje vrednosti i odnose koji su sve samo ne materijalni. Plava strana crteža predstavlja zapadnu kulturu (konkretno Nemačku), dok se crvena odnosi na Kinu, odnosno istok i njegove vrednosti.

BesOtvori galeriju
Henri Mur - grafičar Henri Mur kao grafičar Gde je njihova prapostojbina? Svi psi sveta I'm thinking Izložba Isabel Cuadrado „Promišljam“ sutra u Centru za grafiku i vizuelna istraživanja Emma Hack Emma Hack: Umetnost oslikavanja tela · · ·