Umetničko klizanje
fotografija

Umetničko ili sinhrono plivanje obično se smatra ženskim sportom a u sebe uključuje nekoliko disciplina – plivanje ples i gimnastiku.

Ukoliko ga volite i redovno pratite takmičenja na kojima možete da gledate neke od najčarobnijih koreografija u vodi, onda vam je verovatno jasno da ovakva sportska disciplina zahteva mnogo snage i veštine. Plivačice izgledaju graciozno u svim pozama, izuzev kada se pojave ovakve fotografije koje direktno pokazuju kako se izvode neke od figura i kako izbliza izgledaju one koje izvode sinhrono plivanje.

Istorija sinhronog plivanja vodi nas kroz istoriju na sam kraj 19. veka kada je od umetničkog i figurativnog plivanja u Velikoj Britaniji izvedena čitava nova disciplina. Kasnije se ovaj sport javlja i u Nemačkoj a najveći korak u njegovoj pretvaranju u veliki šou, ovo plivanje zahvaljuje razvijanju sinhronog plivanja u SAD-u tačnije u Čikagu 30-ih godina 20. veka.

Danas kada nema ničeg neobičnog u ovakvom sportu, možemo samo da zaključimo da vam je za sinhrono plivanje potrebno mnogo fizičke snage, sposobnost da zadržite dah i zaronite prilično dugo, a tu su i sve moguće figure koje izdaleka izgledaju graciozno, ali izbliza pomalo i bizarno!

Zabavne scene tokom umetničkog plivanja Otvori galeriju
Severna Koreja tajne slike Tajne fotografije iz Severne Koreje Obojene stare slike Crno-bele fotografije oživele nakon bojenja Fotograf konja Zašto je divno biti fotograf konja Džinovski pas Avantura džinovskog psa i jednog fotografa ·