Neobične fotografije
fotografija

Već znate da priroda može biti toliko čarobna, da bilo kakva imitacija uz pomoć savremene tehnologije nije ni prineti dostignućima koja je evolucija vremenom dosegla. Pravi fotograf uvek će znati kako da određenoj pojavi pristupi tako da iz nje izvuče najviše, u vizuelnom smislu, ali uvek ostaje i mala doza onog nepoznatog, neproverljivog, koje se dogodi ili ne u trenutku kada škljocnete. Pojedini fotografi zato, koriste program Photoshop, kako bi iz sirove fotografije izvukli što više onog neverovatnog i čarobnog, ali na ovim fotografijama ništa nije ni dodato ni oduzeto, jer je priroda sve to napravila u sopstvenom aranžmanu.

Priroda i čovek zajedno mogu stvarati predivnu umetnost, i zato nije jasno kakve su čovekove pobude i razlozi da otvoreno uništava sbog „partnera“ sa kojim zajedno može da na Zemlji stvara bajkovit prostor. Umesto toga, saradnja ovih dvaju sila obično je toliko protivrečna da više i ne možemo govoriti o umetnosti, već samo o međusobnom nadmudrivanju. Ipak, kada se još u retkim prilikama dogodi da čovek i priroda rade na istom zadatku, a tako nešto zabeleži budno oko nekog foto-aparata, nijedan program, niti Photoshop majstor ne mogu da naprave ništa tome slično.

Neobične fotografije koje su napravljene bez pomoći Photoshop-aOtvori galeriju
Gde spavaju sirijska deca Magnus Wennman: Gde spavaju sirijska deca Michael Stokes Michael Stokes: Ratni veterani u humanitarnoj kampanji Veza na daljinu I veza na daljinu može biti romantična Prerano rođena deca Nekad i sad: Prevremeno rođene bebe, danas već deca · · · ·